Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Özgecan Aslan'ın bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülmesinin ardından toplu taşımayla ilgili yönetmelikte değişiklik yapacaklarını; uyuşturucu kullanan ve sabıkası bulunanların şoför olarak çalıştırılmasının önüne geçeceklerini söyledi.


Adana'da HomeOffice Consept Dergisi'nin düzenlediği 1'inci Çukurova Yapı Zirvesi'ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Burahanettin Kocamaz, Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplu taşıma araçlarına sadece kamera ve panik butonu koymanın yeterli olmayacağını belirten Kocamaz, "Bütün toplu taşıma araç şoförlerinin takipten geçirilmesi ve özellikle bunların sabıka kaydının bakılması, bir taraftan psikolojik olarak kontrol edilmesi ve aynı zamanda kan örnekleri alınarak, şoförlük yapacak kişilerin uyuşturucu kullanıp kullanmadığı yönünde de bir tespit yaptırma düşüncemiz var. Dolayısıyla rastgele kişinin toplu taşıma araçlarında şoför olarak çalışmasının önüne geçeceğiz. Aynı zamanda bütün şoförlerin kayıtlarının belediye de olması gerektiği gibi, kararımızı zaman zaman kontroller yaparak uygulamayı da sürdüreceğiz. Herhangi bir şekilde belediye yetkililerinin bilgisi dışında araçlarda şoförlük yapan olursa, o araçları trafikten men edeceğiz" dedi.

'KAMERALAR ONLİNE OLUP, ZORUNLU HALE GETİRİLECEK'

Özgecan Aslan'ın ölümünün tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdığını anlatan Kocamaz, şöyle konuştu: "İnsanlık adına hiç hoş değil ve gerçekten canice bir davranış. Bu olayı yapanları nefretle kınıyoruz ve hak ettikleri cezaya çarptırılmasını da yüce adaletten diliyoruz. Tabii bu olayların yaşanmaması için belli tedbirler almaya yöneltti. Toplu taşıma ile ilgili yönetmeliklerde değişiklik yapıyoruz. Bütün toplu taşıma araçlarına panik butonu koyduracağız. Yine kamera sistemi geliştirilecek. Bu konuda hazırlıklar içerisindeyiz. En kısa sürede başta belediye otobüslerimiz olmak üzere bütün araçlara online takip edilen kamera sistemini yerleştireceğiz. Toplu taşıma araçlarına bu mecburiyeti getireceğiz. Belli bir süre zarfında bu eksiklikleri tamamlamayan araçları da trafikten men edeceğiz."