Mardin’in Midyat ilçesi Harmanlı köyünde 55 gün önce şeker almak üzere köy bakkalına doğru yola koyulan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 5 yaşındaki Ecrin Tunç’un bulunması için bastırılan el afişleri, cadde cadde ve sokak sokak dağıtılıyor. Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ın da bulunması için yoğun çaba harcadığı minik Ecrin için çalışmalara, kentteki yerel gazeteler de destek veriyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Koçak, Ecrin'in bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, “Ecrin'i bulmak için ilk günden başlattığımız çalışmaları hiç aksatmadan, ara vermeden çok yönlü bir şekilde sürdürüyoruz. Sosyal medyada da yayılan arama çalışmalarımıza yerel gazetelerimizin kendi imkan ve sosyal sorumluluk refleksi ile hazırladıkları yüklü miktardaki el afişlerimizin dağıtılmasıyla sürdürüyoruz. Ecrin kızımızın bulunması için herkesten gayret sarf etmesini bekliyoruz. Yavrumuzu gördükleri yerde bir an önce kolluk kuvvetlerine bildirmelerini istiyorum” dedi.

“ECRİN İÇİN ÖZEL EKİP OLUŞTURDUK”
Ecrin’i bulmak için bir ekip oluşturduklarına da dikkat çeken Koçak, şunları kaydetti:
“O ekibin telefon numaraları, hazırlanan el afişlerimizde de mevcuttur. Ecrin'i gören ya da Ecrin olduğundan şüphelenen her vatandaşımız o numaraları hiç tereddüt etmeden arayabilir. Ecrin için Türkiye’nin neresinden olursa olsun 155 ve 156 nolu telefonlar da aranıp, ihbarda bulunulabilir. Biz bir an önce kızımızı ailesiyle, sevenleriyle, akrabalarıyla buluşturmak için hiç ara vermeden çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

“TÜM TÜRKİYE’DEN YARDIM BEKLİYORUM” 
Kızının kaybolduğu ilk günden beri ilaç ve serum desteğiyle ayakta durmaya çalışan anne Nursel Tunç ise, şöyle konuştu:
“Kızım 55 gündür kayıp ve kendisinden hiç haber alamıyoruz. Adeta yer yarıldı, yerin içine girdi. Tüm Türkiye'den yardım bekliyorum. 55 gündür kızım yanımda yok. Ailece perişan durumdayız. Nerededir, ne yapar, ne yer ne içer bilmiyoruz. Acılarımı sevince döndürecek haberi bekliyorum. Gözlerim kapıda kulağım gelecek hayırlı güzel bir haberde. Allah hiçbir anneyi böyle bir şeyle imtihan etmesin. Herkesi Ecrin’imin bulunması için duyarlı olmaya davet ediyorum.”

GAZETECİLERDEN DUYARLILIK ÇAĞRISI
Kentte görev yapan gazeteciler de Ecrin'in bulunması için duyarlılık çağrısı yaptı. Ecrin'in fotoğraflarının içerisinde yer aldığı el afişi bastırarak, dağıttıran Mardin Life Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kadir Üründü, “Ecrin hayatta ama nerede? Bu noktada tüm imkanlar seferber edildi, basın bu konuda üzerine düşeni yerine getirerek sosyal medyada çok etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. İnşallah bu daire çok yakın bir zamanda daralacak ve Ecrin ailesine kavuşturulacak. Herkesin kendisini ailenin yerine koyup ona göre davranmalarını bekliyoruz. Bu yapıldığı takdirde arama çalışmalarının önemli bir sonuç vereceğini düşünüyorum. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya ve Ecrin ile ilgili bir duyum alındığında bunu ilgili makamlarla paylaşmaya davet ediyorum” dedi.