Antalya'da boğazı kesilip başı taşla ezilerek ormanlık alana atılan 22 yaşındakiuyuşturucu bağımlısı Gülizar Turan, Antalya’daki uyuşturucu gerçeğini tekrar gündeme getirdi. Hürriyet Akdeniz Yazı İşleri Müdürü Alper Beyaz’a konuşan K.A., uyuşturucu ticaretinin sadece Zeytinköy’le sınırlı olmadığını, Antalya Açık Cezaevi’nde bile satış yapıldığını, Baraj, Göksu gibi mahallelerde lüks sitelerdeki bazı evlerin ticarethane olarak kullanıldığını öne sürdü.
PARASI PEŞİN, BAHÇEYE ATIYORLAR
Madde kullanmaya 8-9 sene önce esrarla başladığını, sonra eroine geçtiğini söyleyen K.A., “Antalya’da uyuşturucu satılan yerleri ev ev gösterebilirim. Antalya Açık Cezaevi’nde bile uyuşturucu satılıyor. Bahçesi açık olduğu için çok kolay temin edilebiliyor. Yatanlar telefonla sipariş veriyor, parasını gönderiyor, bahçeye atıyorlar. Kameralar olduğu için mahkumlar ayakkabılarını bağlar gibi eğilip alıyor” diye konuştu.
POLİS ONLARI ARAMIYOR
Tanıdığı 10’a yakın madde satıcısının Baraj Mahallesi’nde ve civardaki lüks sitelerdeki evlerini ticarethane gibi kullandığını anlatan K.A., “Orada uyuşturucu satıyorlar. Akşamları da yaşadıkları eve gidiyorlar. Göksu Mahallesi’nde gram üstü madde satılıyor. Ufak terazilerle uyuşturucuyu tartıp satıyorlar. Zeytinköy’deki gibi kapılarının önünde ayakçıları var. Onlar polis gelirse haber veriyor. Mallar kadınlarda ve küçük çocuklarda duruyor. Polis onların üzerini aramadığından, kadınların kasık bölgelerine ve çocukların karınlarına sarıyorlar. Polis baskınlarında genelde evin erkeğini tutukluyor. Anne ve çocuklar, üzerlerinde uyuşturucuyla kaldıkları için, ticaret devam ediyor” dedi.
SİGARA KADAR KOLAY ALINIYOR
Zeytinköy’ün ‘uyuşturucu cumhuriyeti’ olduğunu ileri süren K.A., “Bazı evlerde, uyuşturucu içmek için yer de gösteriliyor. Hayatlarını uyuşturucudan kazanan bir sürüaile var orada. Kimisi içiyor, kimisi içmiyor. Ama hepsi satıyor” diye konuştu. Şu anda tedavi olan K.A.’nın komşusu S.S. ise, “K.’nin tedavisi için Asayiş Müdürü de destekçi oldu. Olmasaydı hastaneye yatıramayacaktık. Yaklaşık 70-80 kişinin önüne geçtiğimizi söylediler” diye konuştu.
AİLELER MADDE HAKKINDA EĞİTİLMELİ
S.S. yaşadıklarını şöyle anlattı: “Tedavi için hastaneye yatmadan önceki 3-4 günlük sürede K.’nin maddeye ihtiyacı vardı. Fakat oraya (Zeytinköy’e) gitmesini istemedim. O gitmesin diye ben temin edeyim dedim. Benim yaşım 51. Bu yaşıma kadar uyuşturucuyu görmemiştim. Hap, şeker, taş, peynir gibi adlandırmışlar. İnanın sigarayı nasıl kolay alıyorsam, o kolaylıkla alabildim. Kapının önünde evin ayakçısı var. ‘Ne var?’ diye soruyor. ‘Şunu istiyorum’ diyorsun. ‘Tamam şu ağacın dibinde bekle’ diyor. Hemen getiriyor. Parasını verip alıyorsun. Şunu anladım ki, ailelerin uyuşturucuya ilgili bilgi sahibi olması gerekiyor. Hiç bilmediğiniz zaman çocuğunuzun bulaşmasını da önleyemezsiniz” ifadelerini kullandı.