Adana'da eşini ve iki oğlunu bıçakla öldürdükten sonra kendini asan Ali Keklik'in, "Bu evi satıp köye gitmezseniz bu ev mezarınız olacak" dediği ortaya çıktı
Adana'da eşini ve iki oğlunu bıçak ve odun tahrası ile öldürdükten sonra kendini asan Ali Keklik'in, cinayetlerin ardından kıyafetlerini değiştirip akrabalarıyla vedalaştıktan sonra tekrar geldiği evinde intihar ettiği ortaya çıktı. Evlerini satmamasından dolayı eşi ile çocuklarını öldüren Ali Keklik'in sürekli, "Bu evi satıp köye gitmezseniz bu ev mezarınız olacak" dediği öğrenildi.
ANNE İŞE GİTMEYİNCE DEHŞET ORTAYA ÇIKTI
Edinilen bilgiye göre olay, Sarıçam ilçesi, Yeşiltepe Mahallesi, 2814 Sokak, 17 numaralı evde meydana geldi. Bir kafede çalışan Sibel Keklik (37) cumartesi günü işe gitmedi. İş yeri sahibi Sibel Keklik'i arayıp ulaşamadı. Kontrol etmesi için evine gönderilen çalışanlardan biri de kapı açılmayınca durumu üst kattaki akrabalarına bildirdi.

VAHŞİCE KATLETMİŞ
Akrabaları haber üzerine evin kapısını çaldı ancak açan olmadı. Bunun üzerine akrabaları kapıyı açıp içeri girdiklerinde Sibel Keklik ve oğlu Okan Keklik'in (15) boğazı ile vücudunun çeşitli yerlerinden kesilerek öldürüldüğünü gördü. Aynı odada Ali Keklik'in (44) de tavanda iple asılı olduğunu gördü. Aile bireyleri diğer odaya girdiğinde ise Özgür Keklik'i (13) tahra ile boğazından, kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden kesilmiş halde buldu.

Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri 4 kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi.

İNTİHARDAN ÖNCE AKRABALARIYLA VEDALAŞMIŞ
Polis olay yerinde yaptığı ilk araştırmada, Ali Keklik'in, önce uyuyan oğlu Özgür Keklik'i tahra ile öldürdüğünü, daha sonra eşi ve oğlu Okan Keklik'i bıçakla boğazlarını keserek yine uykuda öldürdüğünü belirledi. Keklik'in ailesini katlettikten sonra üzeri kan olduğu için kıyafetini değiştirip dışarı çıktığını ve akrabalarının yanına gittiğini tespit etti.

"O EV ONLARA MEZAR OLACAK"
Keklik'in akrabalarına "Ben bir gün katliam yapacağım, bu evi satıp köye gitmiyorlar, onları da kendimi de öldüreceğim, o ev onlara mezar olacak" diyerek evden ayrıldığı öğrenildi.
Daha sonra eve dönen Keklik, eşi ve çocuklarını öldürdüğü odada kendini iple asarak intihar etti.
EŞİ EVİ SATMADIĞI İÇİN KATLİAM YAPMIŞ
Karı ile kocanın uzun zamandır Sibel Keklik'in annesinden 40 bin liraya satın alıp oturdukları ev nedeniyle kavga ettiği belirlendi. Ali Keklik'in hurdacılık yaptığı, kazandığı parayı da alkole verdiği bu nedenle de tartışmaların olduğu öğrenildi.

Son olarak Ali Keklik'in, "Bu evi satıp köye yerleşelim" dediği, Sibel Keklik'in ise "Çocuklarım burada okuyor onların geleceği için köye gitmem, evi satmayacağım" dediği, koca Keklik'in ise "Bu ev sizin mezarınız olacak ya bu evi satarsınız ya da mezarınız olur" dediği ortaya çıktı.
EVDEN UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALMIŞ
Bu tartışmalar nedeniyle Ali Keklik'in eşine şiddet uyguladığı, 26 Haziran 2016 tarihinde de 3 ay evden uzaklaştırma cezası verildiği belirlendi. 26 Eylül tarihinde uzaklaştırmanın bittiği, Sibel Keklik'in de bir daha uzaklaştırma yapılması için başvuruda bulunmadığı belirtildi.

17 YAŞINDAKİ EBRU, YURTTA KALDIĞI İÇİN KATLİAMDAN KURTULDU
Aileden geriye kalan tek çocuk olan Ebru Keklik (17) ise Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir lisede okuduğu için katliamdan kurtuldu. Keklik'in Adana'ya gelip gitmesi çok pahalı olduğu için Ceyhan'da Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun dedesi Kasım Garipoğlu'nun yaptırdığı bir kız öğrenci yurdunda kaldığı belirlendi. Ebru Keklik'e halen babasının annesi ve iki kardeşini öldürdüğü söylenmedi.

İKİ TARAF ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI
Bu arada, savcılık olay yerinde inceleme yaptıktan sonra cenazelerin adli tıp kurumunu kaldırılmasına karar verdi. Cenazeler kaldırılırken iki tarafın yakınları da gözyaşlarına boğuldu.

Zaman zaman kadın ve erkeğin yakınları arasında tartışma yaşandı. Ali Keklik'in yakınları ağıtlar yakıp kız tarafını suçlarken, kız tarafı ise erkek tarafını suçladı.
Keklik'in kız kardeşi "Kardeşim, kardeşim" diyerek ağıt yakıp feryat etti. Sibel Keklik'in ablası da gözyaşlarına boğulup feryat etti.