23 Ekim 2014’te Kurttepe Mahallesi Gondol Sitesi’ndeki villanın mutfağında, avukat 50 yaşındaki Yüksel Pişkin 37 bıçak darbesi, eşi 48 yaşındaki Nilay Pişkin de 48 bıçak darbesiyle öldürülmüş olarak bulundu.

Olayla ilgili birinci derece şüpheli olarak gözaltına alınan çiftin birlikte yaşadığı oğulları Ali İhsanPişkin ise Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre akşamdan olayın ortaya çıktığı saate kadar eve giren kimseye rastlanmaması, kapı ve pencerelerde zorlama olmaması nedeniyle şüpheli sıfatıyla sorgulanan Pişkin, anne ve babasını öldürdüğü iddialarını reddederken çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

 

KAN LEKELERİ

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede banyodaki kirli sepetinde bulunan eşofman altındaki kan örneklerinin Nilay Pişkin’e ait olduğuna yer verdi. Eşofman altındaki kan lekelerinin açısı ile olay yerindeki kan lekelerinin açısı birlikte değerlendirildiğinde, eşofmanı giyen kişinin olay yerinde olduğu ve bu eşofmanı Ali İhsan Pişkin’e ait olduğunun kabul edildiği belirten savcı şüpheli Ali İhsan Pişkin’in 2 parmağında kesici alet yarası olduğuna dikkat çekti. 


2 İNSANI ÖLDÜRMEM MÜMKÜN DEĞİL

Ali İhsan Pişkin, yakın akrabayı öldürme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Anne babasını kendisinin öldürmediğini öne süren Pişkin, "Her akşam saat 20.00-21.00 arası annem ve babam salonda yemek yerdi. Ben de onları rahatsız etmemek için yemeğimi evimizin 4’üncü katındaki odamda yerdim. Sabah erken kalktığımda ikisini de alt katta mutfakta kanlar içinde buldum. Öldürmem için neden yoktu. Benim tek başıma 2 insanı öldürmem mümkün değildir. Dışarıdan gelen kalabalık bir grup öldürmüş olabilir. Elimin ne şekilde yaralandığını hatırlamıyorum. Ancak anne ve babamı o halde görünce kendime zarar vermiş olabilirim" diye savunma yaptı.

CEZAİ EHLİYETİ YOK

Cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için soruşturma aşamasında Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilen Ali İhsan Pişkin’e burada oy çokluğuyla ’Cezai ehliyeti yok’ raporu verildi. Mahkeme heyeti, celse arasında Ali İhsan Pişkin’in cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi. Ayrıca, Ali İhsan Pişkin’in yöneltilen sorulara mantıklı cevaplar verdiğini tutanaklara geçiren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.