Kaza, Bilecik- Yenişehir karayolu üzerinde meydana geldi. İddialara göre, bir çimento fabrikasında çalışan işçileri kent merkezinden toplayarak fabrikaya götüren Barış Eker yönetimindeki 61 VP 586 plakalı minibüs, havanın yağışlı olması sebebiyle sürücünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak ilk olarak yakındaki toprak tepeye çarptı, ardından da geldiği şeride doğru ters dönüp yan yatarak durabildi.
Kazada, camdan fırlayan sürücü Barış Eker ağır yaralanırken, minibüste bulunan Mehmet Sakarya, Hakkı Akkaş, Cengiz Demir, Serdar Mustafa Düzce, Ferdi Yılmaz, Halit Sarı, Ayhan Sarı, Ali Pehlivan, İbrahim Aydın, Hulusi Özkan, Turgay Göccük, Orhan Ertürk, Ercan Güneş, Figen Uzun yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans ile Bilecik Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, ağır yaralı Barış Eker, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesine sevk edildi.
Kaza sırasında, karşı şeritten gelen bir otobüs de minibüse çarpmamak için sürücünün direksiyonu kırması sonucu yoldan çıktı, bu araçta şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.
Kaza üzerine Bilecik-Bursa yolu bir süre trafik akışa dururken, yaralıların alınmasının ardından jandarma ekipleri kontrolü olarak tek şeritten trafiği açtı.