İSTANBUL'da 19 gün önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan, daha sonra ailesinden 5 milyon Euro fidye istenen işadamı Mehmet Turgut'u kaçırıp öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 16 şüphelinin sorgusu sürüyor. Şüpheliler Mehmet Turgut'u kaçırırken ellerini ayaklarını ve ağzını bağladıklarını, zorla tutacakları eve vardıklarında nefessiz kalarak öldüğünü gördüklerini iddia ettiler. Şüphelilerin işadamının ağzını fazla bağladıkları için nefessiz kaldığını, bu yüzden “yanlışlıkla” öldüğünü, aynı gece ormanlık alana gömdüklerini söyledikleri belirtildi. Gözaltına alınanlar şüpheliler arasında ailenin yanında 10 yıldır çalışan 2 özel şoför ile eski bir milletvekilinin yeğenin de bulunduğu öğrenildi. Dün ormanlık alanda bulunan işadamı Mehmet Turgut’un cesedinin ise ölüm sebebinin belirlenmesi için incelemesinin Adli Tıp Kurumunda sürdüğü belirtildi.

BİR KEZ FİDYE İÇİN ARANMIŞTI

İşadamı Mehmet Turgut, 26 Haziran 2015 tarihinde Zeytinburnu, Marmaray istasyonun otoparkında saat 17.30 sıralarında esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Ailesinin gece saatlerinde polise bilgi vermesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma devam ederken aileyi telefonla arayan bir kişi Mehmet Turgut'un hayatı karşılığında 5 milyon Euro para istemiş ancak bu kişi bir daha aramamıştı.

7 İLDE OPERASYON YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada polis, önce işadamını kaçıranların kimliklerini tespit etti. Kaçırma olayına halen ailenin yanında özel şoför olarak çalışan Fatih Ç., ile Serkan D., isimli iki kişinin organize ettiği belirlendi. Bu kişiler takibe alınırken, işadamının halen sağ olma ihtimali değerlendiren dedektifler, suç ortaklarının hepsini tespit etmek için titizlikle soruşturmayı sürdürdü. Ancak yapılan telefon dinlemeleri sırasında şüphelilerin işadamını öldürdükleri belirlendi. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan polis dün 7 ilde eşzamanlı operasyon yaptı. İstanbul, Ankara, Van, Balıkesir, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya illerinde yapılan operasyonda toplam 19 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili bağlantısı olmadığı tespit edilen 3 kişinin serbest bırakılmasıyla geriye kalan 16 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

ÇETE ELEMANLARI ARASINDA ESKİ MİLLETVEKİLİNİN YEĞENİDE VAR

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda kaçırma ve fidye isteme çetesinin elebaşı olan 6 kişinin Van'da yakalandığı öğrenildi. Bu kişiler arasında eski bir milletvekilinin yeğeni Rızgin B.'nin de bulunduğu belirtildi. Rizgin B.'nin şebekenin Van'da bulunan kolunu yönettiği tespit edildi. Bu kişilerin uyuşturucu suçundan çok sayıda sabıkaları bulunduğu öğrenildi. Polisin gözaltına alnan Fatih Ç., ile Serkan D.'nin yaklaşık 10 yıldır ailenin yanında özel şoför olarak çalıştığı belirlendi.

İŞADAMINI "YANLIŞLIKLA" ÖLDÜRDÜKLERİNİ İDDİA ETTİLER

Gözaltına alınan şüpheliler Kayıp Şahıslar Büro Amirliğinde sorguları devam ederken olayın üzerindeki esrar perdesi aralanmaya başlandı. Şüphelilerin kaçırma olayının yaşandığı gün olay yerine 6 kişi olarak geldikleri ve Marmaray'ın otoparkına aracını almaya gelen işadamı Mehmet Turgut'u zorla aracına bindirdikleri öğrenildi. Aracın arka koltuğuna yatırdıkları işadamının elleri, ayakları ve ağzını koli bandıyla bağlayan şüphelilerin Şile'de saklandıkları eve doğru yola çıktıkları öğrenildi. Şüphelilerin verdiği ifadeye göre, eve vardıklarında kaçırdıkları kişinin ağzına bağlanan koli bandı yüzünden nefessiz kalarak öldüğünü anladıklarını söyledikleri öğrenildi. Bunun üzerine paniklediklerini söyleyen şüphelilerin aynı gece işadamını Pendik, Ballıca köyü, Ağva’ya giden kestirme yol üzerindeki ormanlık alana götürerek gömdüklerini söyledikleri belirtildi.

NASIL VE NE ZAMAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ ADLİ TIP RAPORU ÇÖZECEK

Üzerindeki kıyafetlerle gömüldüğü anlaşılan cesedin aradan zaman geçtiği için büyük ölçüde bozulduğu tespit edildi. Ceset incelenmek üzere Adli Tıp kurumuna kaldırıldı. Burada yapılacak incelemeyle Mehmet Turgut ‘un ne zaman ve nasıl öldürüldüğünün ortaya çıkacağı belirtildi.

HER İHTİMAL DEĞERLENDİRİLİYOR

Yetkililer gözaltına alınan şüphelilerle ilgili ek gözetim süresi alındığını olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirttiler. İlk anda fidye için kaçırıldığı düşünülen işadamının başka bir sebeple kaçırılmış ve öldürülmüş olma ihtimalinin de değerlendirildiği öğrenildi.