Gaziantep'te polisin düzenlediği hücre evi operasyonunda sıkıştırıldığı evin terasında kendisini patlatan canlı bombanın kimliği belirlendi. Aynı hücre evinde ele geçirilen kardeşi Hacı Ali Durmaz, eşi Nesibe Durmaz'ın beyanları doğrultusunda Yunus Durmaz olduğu tahmin edilen canlı bombanın olay yerinde bulunan parmağından alınan iz ise alınan bilgileri doğruladı. Olay yerinden alınan DNA örnekleri Adana'ya gönderilen canlı bombanın, kimliği gelen sonuçlar üzerine netleşti. Canlı bombanın Yunus Durmaz olduğu açıklanırken, parçalanmış cenazesi ise Gaziantep Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından Yeşilkent Mezarlığı'na ait morga götürüldü.

CANLI BOMBANIN CENAZESİ, ALINMAYI BEKLİYOR
Yeşilkent Mezarlığındaki morga konulan teröristin cenazesinin alınması için yakınlarının başvurusu bekleniyor. Savcılık talimatıyla yasal süre olan 15 gün, yakınlarının müracaatı beklenecek canlı bombanın cenazesi, süre sonunda müracaat edilmemesi halinde ise kimsesizler mezarlığına defnedilecek.

ÖNCEKİ CANLI BOMBALARLA AYNI MEZARA DEFNEDİLEBİLİR
İstanbul İstiklal Caddesi’ni kana bulayan DAEŞ militanı canlı bomba Mehmet Öztürk’ün cesedi ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldıran DAEŞ üyesi İsmail Güneş'in cesetleri de aynı şekilde Yeşilkent mezarlığı morguna götürülerek, cenazelerin teslim alınması beklenmişti. Canlı bomba Mehmet Öztürk'ün cenazesi babası Nahsen Öztürk tarafından alınmış, köylülerin tepkisi üzerine kimsesizler mezarlığına defin edilmişti. Bombalı araçla emniyete saldıran İsmail Güneş'in cenazesi ise 15 günlük yasal süre zarfından müracaat eden olmaması nedeniyle belediye görevlileri tarafından kimsesizler mezarlığına gömülmüştü.
Polis operasyonunda sıkıştırıldığı hücre evinde kendisini patlatan ve DAEŞ'in sözde Gaziantep Emiri Yunus Durmaz'ın ise şimdilik bilinen ve gözaltında bulunan yakınlarından kardeşi Hacı Ali Durmaz ile eşi Nesibe Durmaz'ın tutuklanması durumunda ise Durmaz'ın cenazesinin de kimsesizler mezarlığına gömüleceği tahmin ediliyor. 
Gaziantepteki canlı bombanın kimliği belirlendi