Galata Köprüsü tırabzanlarına bir uçtan bir uca yerleştirilen çiçek saksıları sadece bir gece kaldıktan sonra, sabaha karşı operasyonuyla kaldırıldı. 

KOYAN DA KALDIRAN DA BİLİNMİYOR
Saksıları koyan da kaldıran da bilinmiyor ama onların oltacıların balık tutmalarına engel olmak için konuldukları ve bunun da tepki gördüğü kesin. 

BİR İSTANBUL MARKASI : GALATA KÖPRÜSÜ VE OLTALI BALIKÇILAR
"Galata köprüsü ve üzerindeki oltalı amatör balıkçılar" görüntüsünü ortadan kaldıracak "çiçek saksılı operasyon" da geri adım atılmasına balıkçıların göstermeyi planladıkları tepki de etkili oldu. Amatör balıkçılar bunu köprünün altındaki restoran ve işyerleri sahiplerinin talebi üzerine belediye görevlileri tarafından yapıldığına inanıyor.. 

EYLEM, YAPILMADAN ETKİLİ OLDU
Bu nedenle eylem planlayan oltacı balıkçılardan biri dövizini bile hazırlayıp kendi gibi amatör balıkçılarla paylaştı. O dövizde şöyle yazıyordu
"İstanbul'da son ağaç kuruduğunda
Son kuş öldüğünde
Galata'da balık tutan adamlar bittiğinde
Paranın yenilemeyecek bir şey olduğunu anlayacaksın
Ey büyükşehir belediyesi.#direngalata

OLTASIYLA GALATA KÖPRÜSÜNDE YARIM ASIR
Saksıların tırabzanlardan kaldırıldığı sabahın ilk ışıklarıyla köprüdeki yerlerini almaya başlayan balıkçılar sonuçtan memnun olduklarını söyledi. Onlardan biri ; 42 Yıldır Galata köprüsünde balık tuttuğunu söyleyen Suat Utmar şöyle konuştu, 
“Ben yıllardır burada balık tutuyorum dinleniyorum. Bu benim hobim, yıllardır hiç böyle problem yaşamadık sadece demirler boyandığında bir gün izin verilmiyordu. O normal bir şey ama çiçek dizmekteki gaye ne anlayamadım." 
32 yıldır oltasıyla Galata köprüsü'ne gelen üzerinde Mustafa Bıçakcı da “Çiçeklerin ne için konulduğunu bilmiyorum. Tepki olunca çiçekler kaldırılmış Karaköy'den Eminönü'ne kadar yapılmıştı bu tarafa da yapacaklardı. Bu tarafa yapamadılar. Tahminen rant işi var bu işin içinde çiçekler kaça geldi. Belediye de yapmış olabilir. Alttaki restoranlar da olabilir. Tepki olunca anında kalktı belediye yapsa anında kalkmazdı. Belediyenin bu işten haberi olduğunu sanmıyorum. Restoranların balık tutanlarla ne sıkıntısı olduğunu bilemiyorum" diye konuştu

HALİÇ SULARI GECE KARANLIĞINDA ÇÖPLÜĞE DÖNÜYOR
Öte yandan tıpkı saksıların konulması ve kaldırılması gibi Galata Köprüsü'nde "yapanı bilinmeyen" bir olay daha var ama bu nereyse her gece yaşanıyor. Köprünün ayaklarının altından gelip geçen haliç suları hava karardıktan sonra aniden yağ ve yemek artıklarıyla kaplanıyor. Çöplüğe dönen haliç suları yolu oradan geçenler tarafından görüntüleniyor. 


SAKSILAR KALKTI AMA HALİÇ'İ KİRLETMEYE DEVAM
Galata Köprüsü'nde yapanları bilinmediği için esrarengiz olan iki olay arasında çok önemli de bir fark var. Saksıları koyanlar geri adım attı ve onları korkuluklardan kaldırdı. Ancak haliç sularında aniden ortaya çıkan kirlilik her gece tekrar ediyor. Gün ışığı kaybolup gece karanlığı hakim olduğunda sularda yağ ve yemek artıkları yüzmeye devam ediyor.