Balıkesir'deki fuhuş operasyonunda, 5 kadında HIV ve Frengi tespit edildi. Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Kadınlarla ilişkiye giren 60 kişi de kontrolden geçecek
Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde yapılan fuhuş operasyonunda yakalanan Gürcistan uyruklu 5 hayat kadınında, HIV ve frengi tespit edildi. Fuhuşa aracılık ve yer temin eden 9 kişi de gözaltına alındı.
FUHUŞ OPERASYONUNDA 9 KİŞİ GÖZALTINDA
Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro amirliği ekipleri, hayat kadınlarının AkçayMahallesi'ndeki bir evde para karşılığı cinsel ilişkiye girdiğini öğrendi. Yapılan teknik takip sonrası, eve baskın düzenledi. Operasyonda Gürcistan uyruklu 5 kadın ile fuhuşa aracılık yaptığı öne sürülen M.K ve L.A ayrıca yer temin ettiği iddia edilen I.B yakalandı. Çalışmalarını sürdüren polis, yine fuhuşa aracılık ettiklerini belirlediği A.G., F.B., R.K., E.A., S.S.Ç., H.I.A.'yı da yakaladı.
FUHUŞA ARACILIK EDEN 1 ŞÜPHELİNİN CEZAEVİ FİRARİSİ OLDUĞU ÇIKTI
Emniyetteki işlemlerinin ardından fuhuşa aracılık ve yer temini suçlarından adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 8'i adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Cezaevi firarisi olduğu belirlenen R.K ise tutuklandı.
5 KADINDA HIV VE FRENGİ VİRÜSÜ ÇIKTI
Edremit Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollünde Gürcistan uyruklu 5 hayat kadının, frengi ve HIV virüsü taşıyıcısı olduğu belirlendi. Hayat kadınları işlemlerinin ardından sınır dışı edildi.
KADINLARLA İLİŞKİYE GİRENLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLECEK
Bugüne kadar hayat kadınlarıyla ilişkiye girdiği belirlenen 60 kişinin, emniyette ifadesine başvurulduğu belirtildi. Kadınlarla ilişkiye girdiği öne sürülen bu kişilerin de sağlık kontrolünden geçirileceği öğrenildi.