Edinilen bilgiye göre olay, saat 14.00 sıralarında Şanlıurfa-Mardin çevre yolu Ertuğrulgazi Mahallesi kavşağında yaşandı. Mehmet Şelek’in kullandığı 41 F 3467 plakalı yakıt dolu tanker, kırmızı ışıklarda durduğu sırada sürücü kabininden alev aldı. Geri geri gidip Kenan Erdemli’nin kullandığı 63 M 1873 plakalı otomobili de altına alan tankeri durdurmak isteyen tanker sürücüsü feci şekilde yanarken, yanındaki iki kişi ile otomobilde bulunan iki kişi ise atlayarak kurtuldu. Altına aldığı otomobille yaklaşık 100 metre ilerleyen tanker, yan refüjde durabildi. Olay nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ile ambulans sevk edildi.
Vücudunun büyük kısmı yanan ve durumunun ağır olduğu öğrenilen tanker sürücüsü, ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, otomobilden atladığı için dizinden ve kolundan yaralanan otomobil sürücüsü ise olay yerindeki ambulansta tedavi edildi.
Kazanın yaşandığı bölgeye giden itfaiye ekipleri bir yandan yangını söndürmeye çalışırken bir yandan ise herhangi bir patlama yaşanmaması için soğutma çalışması yaptı. Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınıp soğutma çalışması sonlandırıldı.
Çevredeki vatandaşlar tehlikeye aldırış etmeden yaşananları film gibi izlerken tankerin yanması ise bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.