Olay, dün saat 16.30 sıralarında Sarıyer Ayazağa’daki ormanlık bir alanda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir otomotiv şirketinde tamirci olarak çalışan 2 çocuk babası 47 yaşındaki Kenan Aktaş, sabah saatlerinde evinden çıkarak iş yerine gitti. Bir süre iş yerinde oyalanan Aktaş, sosyal medya hesabından intihar edeceğine dair bir not paylaştı. Ardından iş yerinden ayrılan Aktaş, aracına binerek Ayazağa’daki ormanlık alana geldi. Eşinin sosyal medya hesabından intihar notu paylaştığını gören Gülizar Aktaş ise tüm çabalarına rağmen kendisine ulaşamadı.

“EŞİM İNTİHAR EDEBİLİR” DİYEREK İHBARDA BULUNDU
Eşine ulaşamayan Aktaş önce iş yerini aradı. İş yerinden sabah saatlerinde ayrıldığını öğrenen kadın, 155 Polis İmdat hattını arayarak “eşim intihar edebilir” diye ihbarda bulundu. İhbar üzerinde haber merkezinden İstanbul polisine, Aktaş’ın intihar edebileceği yönünde anons edildi. Aramalar sürdüğü esnada okuldan çıkan 4 çocuk, saat 16.30 sıralarında ormanlık alanda ağaca asılmış bir şahıs gördü.

ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA KOŞMAYA BAŞLADILAR
Yaşadıkları korkuyla çığlık çığlığa koşmaya başlayan çocukları, o esnada mezarlık ziyaretine gelen Fuat Haktanır durdurdu. Ağlayarak Haktanır’a sarılan çocuklar, ağaçta birinin asılı olduğunu söyledi. Bunun üzerine taburenin yanında ağaca asılı şahsı gören Haktanır, polis ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, ağaçta asılı olan şahsın sabah saatlerinde anons edilen Kenan Aktaş olduğunu belirledi.

EŞİNE DUYGUSAL BİR MEKTUP BIRAKIP İNTİHAR ETTİ
Aktaş’ın hayatını kaybettiğinin belirlenmesinin ardından olay yerine gelen inceleme ekipleri, yaklaşık 2 saat inceleme yaptı. Cumhuriyet savcısıyla birlikte yapılan incelemenin ardından Aktaş’ın cenazesi asılı olduğu yerden indirilerek ceset torbasına koyuldu. Daha sonra savcı ve olay yeri inceleme ekipleri, Aktaş’ın aracında incelemelerde bulundu. Savcının nezaretinde açılan araçtan Aktaş’ın eşine yazdığı veda mektubu çıktı. İntihar etmeden önce eşine “Canım Karım Gülizar” başlığıyla duygu dolu bir mektup yazarak ön cama bırakan Aktaş’ın psikolojik problemleri olduğu öğrenildi. Ekipler tarafından incelenen mektup, delil torbasına koyuldu. Aktaş’ın cenazesi ise cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, ondan geriye ailesiyle birlikte mutlu fotoğrafları kaldı.

“4 TANE ÇOCUK ÇIĞLIK ATARAK BİR ANDA ÜSTÜMÜZE ATLADI”
Yaşadığı olay nedeniyle şokta olan Fuat Haktanır, “Yakınımızı ziyarete geldik, 4 tane çocuk ağlayarak ve çığlık atarak bir anda üstümüze atladılar. Ben birine sarılarak, ‘Ne oldu abicim?’ dedim. ‘Abi orada birini gördük, kendini asmış’ dedi. Çocukları biraz teselli ettikten sonra buraya geldim. Baktık ki gerçekten biri kendini burada asmış. Çok üzgünüz, gerçekten şu an bilmiyorum” dedi.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.