ANADOLU Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 42 yaşındaki D.T.'nin, bir dönem erkek arkadaşı olan S.K.'ya cinsel ilişki istediğini bildiren, iki ayrı cep telefonu mesajı ile müstehcen fotoğraflarını internet ortamında kullanmaması yönünde uyarı amaçlı hakaret içeren bir mesaj yolladığı anlatıldı. İddianameye göre, kadının, 1 Ocak ve 3 Ocak 2013'te gönderdiği mesajda erkek arkadaşını sevişmek için çağırdığı, ayrıldıktan sonraki tarih olan 15 Ocak 2013'te gönderdiği mesajda ise "O resimleri, koltuktakini falan sağda solda görmem inşallah. Benim kimlerle uğraştığımı çok iyi bilirsin. Neyse sen yapmazsın zaten" dediği kaydedildi.

CİNSEL BİRLEŞME İSTEĞİNİ TACİZ SAYDI

Duruşmada 27 yaşındaki S.K., "Bir süre ortak arkadaşımız ile birlikte görüştük. Görüşmelerden sonra bana cinsel içerikli mesajlar attı, uygunsuz tekliflerde bulundu. Kabul etmeyince de tehdit ve hakaretlerde bulundu" dedi. D.T. ise ifadesinde S.K. ile 2 ay birliktelik yaşadığını belirterek, "Bunlar sevgili olarak yazıştığımız mesajlardır. Hatta İster misin istemez misin benimle?' diye yazdığım mesaj onun attığı mesajlara yanıttır. Amacım cinsel taciz olamaz. Son mesajı ise aramız bozulduktan sonra attım ve elinde bulunan birtakım resimlerimi başka yerlere vermemesi için uyardım" diye konuştu. Hâkim, mesajlara erkeğin yanıt vermemesine dikkat çekerek, "cinsel taciz" suçu oluştuğuna kanaat getirdi ve D.T.'yi 93 gün karşılığı 1860 lira adli para cezasına çarptırıldı. Kadının avukatı Tahir Kemal Bozkır, "Böyle bir cezayı asla erkeğe vermezler. Ayrımcı bir ceza" diyerek Anayasa Mahkemesine başvuracağını söyledi. Bozkır şunları söyledi:

'MAHALLE BASKISI ONAYLANDI'

"Erkeklerin, kadınlara karşı işlemiş oldukları cinsel suçlar ne kadar canavarca olursa olsun tahrik indirimleri uygulanmakta. Müvekkilimin, erkek arkadaşına ilişki içerisinde atılmış cinsel içerikli iki mesajı cinsel taciz sayıldı. Bu mesajlar bir yabancıya değil sevgiliye atılan mesajlardır. Üstelik mahkeme mesajların karşılıklı olup olmadığını bile araştırmadı. Bu durum mahalle baskısının yargı tarafından onaylanmasıdır. 'Kadınlar cinsellikten bahsedemez, eşine ve sevgilisine karşı dahi olsa cinsel içerikli konuşamaz' denilen bu karar kadının terbiye edilmesi anlamına geliyor. Bu kabul edilebilir değildir. En kısa sürede Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağım çünkü bu karar, diğer kadınlar için de bir tehlike oluşturmaktadır." D.T.'nin ayrılmadan önce yazdığı özel mesajı, hâkim taciz saydı.