Engelli Vatandaşı Sokak Ortasında Darp Eden Saldırgana Linç Girişimi
Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde, tekerlekli sandalyesiyle kaldırımda ilerleyen engelli Hayati Sivrier, alkollü olduğu iddia edilen K.A. tarafından darp edildi. Güvenlik kameralarına yansıyan o anlarda Sivrier'i, K.A.'nın elinden kurtaran vatandaşlar, daha sonra ise saldırganı dövdü. Sivrier hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken K.A. ise polis tarafından gözaltına alındı.
LİNÇ ETMEK İSTEDİLER
Olay, geçen 2 Eylül'de, İbrahim Gökçen Bulvarı üzerinde yaşandı. Engelli Hayati Sivrier, tekerlekli sandalyesiyle kaldırımda ilerlerken, alkollü olduğu iddia edilen K.A.'nın saldırısına uğradı. Sivrier'i darp eden K.A'nın saldırısını gören vatandaşlar olaya müdahale etti. K.A olaya müdahale eden vatandaşlara da tepki göstermesi üzerine bir grup tarafından tekme tokatlarla linç edilme noktasına geldi. Olay yerine gelen polis K.A'yı gözaltına alırken, ambulansla hastaneye kaldırılan Sivrier, tedaviye alındı. Darp edilen Sivrier, K.A'dan şikayetçi olduğu öğrenildi.
TEKME ATTI OMUZLARINDAN TUTUP İTTİ
Olay anı ise çervedeki iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde engelli Hayati Sivrier'e K.A.'nın tekme attığı ve omuzlarından tutarak ittirdiği görülüyor. Görüntülerde ayrıca vatandaşların K.A.'yı darp etmesi ve arbedenin ortasında kalan engelli Sivrier'in kaldırımdan aşağı düşmesi de yansıdı.

Öte yandan K.A.'nın geçtiğimiz aylarda bir polisi bıçakladığı ve sabıkalı olduğu öğrenildi. Polisin, olayla ilgili soruşturması sürüyor.