Türkiye'yi sarsan cinayet 29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde meydana geldi. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun (56), hastane içinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olaydan kısa bir süre sonra Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalanan, evli ve 2 çocuk babası katil İsmail Koyun (30), çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi, oradan da Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'nde nakledildi.

İsmail Koyun hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 81/1 maddesi gereği "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Söz konusu davanın ilk duruşma Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlandı.

Davanın ilk duruşmasında Dr. Kamil Furtun'un eşi Dr. Funda Furtun ile müdahil avukatı olanak 5 avukat görev aldı. İsmail Koyun duruşmaya katılmadı. Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan İsmail Koyun, duruşmaya SEGBİS ile görüntülü olarak katıldı. İsmail Koyun kendisine avukat tutmak istemediğini beyan etmesine rağmen Samsun Barosu'ndan bir avukat görevlendirildi.

Dr. Funda Furtun, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, cezalandırılmasını istedi. Duruşmada mahkeme heyeti iddianameyi okudu. İddianame okunurken Dr. Funda Furtun'un gözleri yaşla doldu. Hakim, İsmail Koyun'a susma hakkı olduğunu, ifade verip vermede konusunda serbest olduğunu söyleyince katil İsmail Koyun, "Ben insan değilim. Kral eşek arısıyım. Kraliçem var. Hepinizi sokturacağım. Bana bir kovan bal verirseniz savunma yaparım" dedi.

Hakimin, "Dr. Kamil Furtun'u öldürmüşsün. Bu konuda söyleyecek bir sözün var mı?" sorusu üzerine İsmail Koyun, "Benim eşek arılarım var. Hepinizi sokturacağım" diye cevap verdi. Hakim İsmail Koyun'un daha önce savcılıkta ve mahkemede verdiği ifadeleri okudu. İsmail Koyun, "Ben deli değilim, ben şizofreni hastası değilim" ifadelerini kullandı. Hakimin, "3 ay önce normal ifade vermişsin. 3 ayda ne oldu, de değişti de niye savunma yapmıyorsun, mantıklı konuşmuyorsun" sözlerine İsmail Koyun, "Ben bilmiyorum" şeklinde cevap verdi. İsmail Koyun'un sabıka kaydı okundu ve karıştığı çeşitli olaylar ve aldığı cezalar kendisine hatırlatıldı. Müdahil avukatları Dr. Kamil Furtun'un öldürüldüğü tabancanın olaydan bir hafta önce Samsun'un Canik ilçesinde bir evin kurşunlaması olayında kullanıldığının kriminal raporunda tespit edildiğini hatırlatmaları üzerine İsmail Koyun, "Ben bilmiyorum" açıklamasında bulundu.

Dr. Kamil Furtun vurulduğunda yanında olan Prof. Dr. Yıldız Pekşen duruşmada tanık olarak ifade verdi. Yaşadığı dehşet anlarını anlatan Dr. Pekşen, şunları söyledi: "Kamil Furtun ile birlikte başhekimin yanından çıktık ve koluna girdim. Konuşarak yürüyorduk. İsmail Koyun karşımıza çıkıp silah çekti. Kamil beni iterek 'Ben hallederim' dedi. Bu sırada silahla ateş açtı. Kamil kaçarak bir odaya girdi ve İsmail Koyun peşinden gidip ateş etmeyi sürdürdü."

Hastanenin imamı Ahmet Yüksel de tanık olarak dinlendi. İmam Yüksel, "Ben sanığı 2 yıldır tanırım. Hastaneye gelip gider. Bana karşı saygılıydı. Bana kendisinin hastanede işe alınmadığını söyledi. Daha sonraki konuşmalarımızda hastaneden büyük birini götüreceğini söyledi. Ben kendisi ciddiye almadım" diye konuştu.Hastanede müdür olan tanık Ayşe Keskin, İsmail Koyun'un 3-5 yıldır hastaneye gelip ittiğini ve kendisinden rahatsız olduğunu söyledi. 

Dr. Kamil Furtun'un hastanedeki poliklinikteki sekreteri Salih Çangal ise, "Sanık, olaydan bir gün önce Dr. Kamil Furtun'a muayeneye geldi. Doktor bey bana olay günü için tomografisinin çekileceğini söyledi. İsmail Koyun'u 3-4 yıldır hastanede görüyordum. Doktor bey ile hiçbir tartışması olmadı. İsmail Koyun olay günün sabahı Dr. Kamil Furtun'u sorduğunda ben ameliyatta olduğunu söyledim. Öğlenden sonra yine sorduğunda yine ameliyatta olduğunu söyledim. Kendisinden şüphelenmedim" şeklinde konuştu.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için 24 Kasım’a ertelendi. Duruşmayı, Türk Tabipler Birliği Merkez Komitesi Başkanı Bayazıt İlhan, Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, sağlık sendikaları temsilcileri, doktorlar ve Furtun ailesi ile sevenleri katıldı.

Adliye çıkışı açıklamada bulunan Türk Tabipler Birliği Merkez Komitesi Başkanı Bayazıt İlhan, Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesinde ihmaller olduğunu iddia etti.  
Doktorun katilinden mahkemeye ilginç savunma Kamil Furtun