HDP ve DBP’nin, Sur ve Cizre ilçelerindeki sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla yaptığı “yaşamı durdurma çağrısı” Diyarbakır’ı karıştırdı. Kepenklerin açılmadığı kentte, bugün öğlen saatlerinde çağrı üzerine bir grup, Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda toplandı. Slogan atan grup, HDP Diyarbakır milletvekili Sibel Yiğitalp, İl Eş Başkanları Ömer Önen ve Gülşen Özer ile DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek’in de gelmesiyle Sur ilçesine yürümek istedi. Polis, önce Yiğitalp ve eş başkanlarla konuşarak, yasal olmadığı gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyledi. Ancak grup, yürümekte ısrar etti. Bunun üzerine polis, gruba dağılmaları önünde anons yaptı. Grup, tüm uyarılara rağmen yürüyüşe geçince, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grubun içerisinde bulunan yüzleri maskeli bazı şahıslar ise polise taşlarla saldırdı.

Olaylar kentin birçok bölgesine yayıldı. Başta Bağlar olmak üzere Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinin çeşitli caddelerinde toplanan gruplar, slogan atarak, yolu trafiğe kapattı. Olay yerlerine gelen polis ekipleri, gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruplar, polisin olay yerlerinden ayrılması üzerine tekrar caddelere çıkarak, eylemlerini sürdürdü.

Kentin Bağlar ilçesi Sento Caddesi’ndeki olaylarda M.B. adlı bir kişi yaralandı. M.B., özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Kentte olaylar sürüyor.