AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 17 ve 25 Aralık süreci sonrası ortaya çıkan dinlemelerle ilgili yeni bir iddia daha ortaya attı. Emniyetteki paralel yapı operasyonlarına rağmen Davutoğlu, hala telefonlarının dinlendiğini söyledi. Partisinin Sivas'taki olağan kongresine katılan Davutoğlu, çözüm sürecinin başarıya ulaşacağını söylerken HDP'yi uyardı, silah ve şiddetin terkedilmesini istedi. 
 
Başbakan Davutoğlu, Sivas'ta, 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu, kongredeki konuşmasına,  "Yiğitler diyarı, yiğidolara, sultan şehre selam olsun. Aşıklar diyarı Sivas'a selam olsun" şeklindeki sözleriyle başladı.
 
Kongrede katılımcıların saatlerce kendisini beklediğine işaret eden Davutoğlu, "Bugün Cuma namazından sonra gördüğümüz muhabbet, kongre salonunda gördüğümüz muhabbet bir kez daha gösterdi ki Sivas bize aşıktır, biz Sivas'a aşığız" ifadesini kullandı.
 
PARALEL ÇETE
 
Başbakan Davutoğlu, düşman orduları, vatan topraklarına geldiğinde, millet yeise kapıldığında, Sivas'ta 4 eylül 1919'da bir ses yükseldiğini, 'Kuvayı Milliye'yi amil, iradeyi milliyeyi hakim kılmak esastır" denildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:
 
"İşte Sivas Kongresi'nden ilan edilen o prensibin bugünkü temsilcisi AK Parti'dir, AK Parti'dir, AK Parti'dir. Bizim olduğumuz yerde Kuvayı Milliye ruhu vardır, birlik ruhu vardır, bizim olduğumuz yerde aşk vardır, muhabbet vardır ve bizim olduğumuz yerde milli irade vardır, milli irade vardır. Biz hiçbir zaman milli iradeye tuzak kuranların karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Milli iradeyi kim tehdit ederse, karşısında bizi bulacak. İster 27 Mayıs ister 12 Mart ister 12 Eylül ister 28 Şubat ister e-muhtıra 2007 ister bugün paralel çete şeklinde olsun hepsine hitaben, Sivas Kongresi'nin mesajıyla, Sivas'tan haykırıyoruz, milli iradeyi egemen kıldık, egemen kılacağız. Sivas ayaktaysa milli irade ayaktadır.
 
HALA DİNLİYORLAR İDDİASI

Cumhurbaşkanımızı dinlediler, Başbakanımızı dinlediler, şimdi bizi dinliyorlar Başbakan olarak. Dışişleri Bakanlığına kumpas kurdular. Onun karşısında eğer bu millet tekrar 90'lı yılların faali meçhullerine, 90'lı yılların o acılarına, Başbağlarına, Madımağına geri dönmemişse, bu millet bir ve beraber olarak omuz omuza vermişse bunun arkasında AK Parti kadroları vardır. Selam olsun milli birliğin garantisi AK Parti'ye, AK Parti kadrolarına.
 
"ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞARIYA ULAŞACAK"

6-7 Ekim provokasyonları yapıldı. Sırf AK Parti, kendi içinden bir cumhurbaşkanı çıkardıktan, olağanüstü kongrede olağanüstü bir coşku ile yeni bir döneme, ikinci hamle dönemine başlarken Kobani'yi bahane eden teröristler, Doğu ve Güneydoğu'da büyük bir kaos çıkarmaya çalıştılar. Onların karşısında da dimdik durduk. Şimdi, bütün partilere, özellikle HDP ve onunla irtibatlı bütün çevrelere sesleniyoruz, silahlı bütün unsurlar, bu topraklardan çekilmeli ve şiddet dili derhal terk edilmelidir.İnşallah bütün bu provokasyonlar aşılacak ve Çözüm Süreci nihai kardeşlik projesi olarak başarıya ulaşacak. Bütün silahların bırakılması, terk edilmesi üzerinden demokratik siyasete geçiş iradesine dayalı bir Çözüm Süreci istiyoruz. Yoksa bir taraftan Çözüm Süreci diyeceksiniz, sonra 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi yine şiddete, tahrike çağrı yapacaksınız, buna kesinlikle izin vermeyiz." 
 
"CHP TİLKİLERİN GÖLGESİNDE SİYASET YAPIYOR"

Hiç AK Parti'den 'Sokağa çıkın ya da şu veya bunun karşısında direnin' diye bir çağrı duydunuz mu? Duymazsınız çünkü AK Parti, millete güvenir, sandığa güvenir ama en önemlisi kendine güvenir, kendine. Gölgesi kendinde olan yiğittir AK Parti. Biz, tilki gölgesine sığınmayız ama CHP, tilkilerin gölgesinde siyaset yapıyor. Bugünün tilkisi de paralel çete, paralel. Aşık Veysel'in deyişiyle, yiğit olan tilki gölgesine sığınmaz ey Kılıçdaroğlu. Çıkar millete sığınır, millete. Neden tilki biliyor musunuz, neden tilki gölgesi? Bakınız, geçen hafta tam da Kılıçdaroğlu, halkı tahrik ederek 'Sokağa çıkın' dediği saatlerde....  Biz, Selçuklu'nun varisiyiz, Osmanlı'nın torunuyuz, Cumhuriyet çocuğuyuz. Tarihimize bakarken birileri olduğu gibi şaşı bakmayız tarihe. Hani birileri Osmanlı karşıtlığına dayanır ya, onlar tarihe şaşı bakar. Bazıları da Cumhuriyet fikrini anlamaz, cumhurla mücadeleye kalkışır. Cumhurun kendi iradesi ile işbaşına getirdiği cumhurbaşkanına meydan okumaya kalkar. Biz de hem Selçuklu hem Osmanlı hem de Türkiye Cumhuriyetiyiz."
 
AMERİKA'DA ÖLDÜRÜLEN MÜSLÜMANLAR

Yüreğimiz insanlık yüreğidir. Bunu niye zikrediyorum biliyor musunuz? Geçtiğimiz günlerde 3 şehidimiz oldu Amerika'da. Katil bir ırkçı, 3 genç Müslüman'ı, Suriyeli Müslüman'ı şehit etti. Bir diş hekimi. Kendisini insanlığa hizmet için adamış bir diş hekimi, hanımı ve hanımının kardeşi. Barbarca, hunharca şehit ettiler. Onların karşısında, o şehadetlerin karşısında bütün dünya sustu ama Allah şahittir ki; susarsak insanlık bize hakkını helal etmesin. Eğer susarsak, zulüm karşısında, bu katliamlar karşısında susarsak Hazreti Adem bize hakkını helal etmesin, şehitlerin babası Hazreti Ali hakkını helal etmesin, Hazreti Hamza ve bütün ulu erenler hakkını helal etmesin. Susmayacağız" ifadelerini kullandı.
 
SİVAS'TAN NOTLAR
 
Başbakan Davutoğlu, Sivas Valiliğini ziyaretinin ardından, AK Parti 5. Olağan İl Kongresi’nin yapıldığı 4 Eylül Spor Salonu’na geldi.
 
Salonda kurulan platforma çıkarak, partilileri selamlayan Davutoğlu, büyük sevgi gösterisiyle karşılandı. Davutoğlu, salonda, partililere karanfil dağıttı ve bazılarıyla da sohbet etti.
 
Sanatçı Uğur Işılak’ın da sahne aldığı kongrede, daha sonra Davutoğlu partililere hitap etti.
 
Başbakan Davutoğlu’nun sık sık "Sivas seninle gurur duyuyor"  şeklindeki sloganla kesilen konuşması 1 saat sürdü.
 
İLK KEZ İŞARET DİLİ KULLANILDI
 
AK Parti, ilk kez bir kongre etkinliğinde işaret dilini de kullandı. Başbakan Davutoğlu’nun 1 saatlik konuşması, salonda kurulan platformda kürsünün sağ tarafında bulunan bir kadın görevli tarafından işaret diline çevrildi.
 
Salonda, "Başbakanım, Yiğidolar her zaman yanındadır", "Sivaslının kabul olunan duası, Ahmet Davutoğlu",  "Memleket uğruna çıktığın bu yolda sonuna denk seninleyiz, Ahmet Hoca" yazılı pankartlar da asıldı.
 
Kongreye, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Ekrem Erdem, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bölge milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.