Edinilen bilgiye göre; yaşları 8 ile 10 arasında olan ve çöpten kağıt toplayan Suriyeli çocukların her gün sayılarının artmasıyla birlikte harekete geçen polis, 2’si Suriye uyruklu 3 kişiye ait olan depolara eş zamanlı baskın düzenledi. Vardiya değişim saatinde Dulkadiroğlu İlçesi Menderes Mahallesi eski sanayi sitesinde yer alan 4 ayrı depoya düzenlenen baskında, 85 adet el arabasına (çek çek) el konulurken, 5 TL yevmiye karşılığında 282 çocuğun çalıştırıldığını tespit edildi.
Depo sahipleri Ümit Ç., Suriye uyruklu Fetih Haci A., Abdülmünem F., 5 TL karşılığında çocuklardan aldıkları kağıdın kilogramını 32 kuruş karşılığında kağıt fabrikalarına sattıkları öne sürüldü.
Kağıt toplama el arabalarını 150 TL karşılığında özel bir atölyede üreten ve çocuklara teslim eden 3 kişi hakkında idari işlem başlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kaçak depoları da mühürlendi. Depolarda barınma için yapılan yatakhaneleri de tespit eden polis ise, isimlerini belirlediği çocukları ailelerine tek tek teslim etti.
El konulan kağıt toplama araçları ise, polis gözetiminde imha edildi.