Olay öğlenden sonra merkeze bağlı Gazibey köyüne bağlı Oğuzlar mezrasında yaşandı. Henüz bilinmeyen bir nedenle cinnet geçiren ve ailesi ile tartışan Turan Keklik, önce karısı Leyla Keklik'i af tüfeği ile öldürdü. Evde bulunan öz babası 59 yaşındaki Mehmet Ali ve kızı 12 yaşındaki Fadime Keklik'i de silahla ateş ederek yaralayan Keklik, son olarak silahı kendisine ateşleyerek yaşamına son verdi. Yaralanan Mehmet Ali Keklik ile torunu Fadime Keklik, ambulansla getirildikleri Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

CENAZELER MORGA KALDIRILDI
Köyün mezranındaki evin yaklaşık 100 metre uzağında öldürülmüş halde bulunan Leyla Keklik daha sonra intiar eden Turan Keklik'in cenazeleri için olay yerinde inceleme yapıldı. Cumhuriyet Savcı'sının incelemesinin ardından olay yerine gönderilen Sivas Belediyesi cenaze aracına konulan cenazeler Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna konuldu. Ailenin 2 çocukları daha bulunduğu, onların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olayın şaşkınlığını yaşayan köylüler, nedenin bilmediklerini, köylerinde ilk kez böyle bir olayın gerçekleştiğini söyledi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.