Manisa'da Alaşehir'de 14 Ekim'de kaybolan 4 yaşındaki küçük kızı komşusunun öldürdüğü ortaya çıktı.
Şüpheli bakışların çevrildiği   Himmet Aktürk, Müge Anlı'nın programındaydı. Yayın arasında Müge Anlı'ya Irmak'ı kendisinin öldürdüğünü söyledi ve cinayeti işlediğini kabul etti.
MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde evlerinin önünde oynarken geçen cuma günü ortadan kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın bulunabilmesi için bir televizyon kanalındaki programa çıkan babası Bilal Kupal'ın şüphelendiğini söylemesi üzerine programa davet edilen ve ailenin komşusu Hikmet A., iddiaya göre, programın sonunda küçük kızı öldürüp, Sarıkız Çayı'nın kenarına attığını itiraf etti.
Stüdyoya gelen polisler H.A.'yı gözaltına alırken, çayın çevresindeki geniş alanda özel eğitimli iki köpek ve 20 polisin katılımıyla arama çalışması başlatıldı.
Gündelik işlerde çalışarak geçimini sağlayan 44 yaşındaki Bilal Kupal ile 27 yaşındaki Suriye Kupal çiftinin Menderes Mahallesi Elmadağ Caddesi 2 Sokak'taki evlerinin önünde oynayan kızları Irmak Kupal, geçen 14 Ekim günü saat 15.00 sıralarında ortadan kayboldu. Ailesi gidebileceği yerlere bakmasına rağmen minik Irmak'a ulaşamayınca durumu polise bildirdi.

Polis, ailesinin iki kızından biri olan küçük Irmak'ın bulunması için jandarma ve Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden yardım istedi. Menderes Mahallesi çevresindeki park ve okul bahçeleri, Sarıkız Deresi, Alaşehir Höyüğü, Kenan Evren Parkı ve Alaşehir Mezarlığı ile inşaatlarda arama çalışması başlatıldı. Özel eğitimli arama-kurtarma köpeği 'Havuç'un da kullanıldığı çalışmalarından iki gün boyunca sonuç alınamadı. Bunun üzerine arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı.
Polisin ifadesine başvurduğu küçük kızın annesi Suriye Kupal, kızının kaçırıldığını ileri sürerken, babası Bilal Kupal ise "Şüphelendiğimiz kimse yok, işi buraya kadar getirecek bir şey düşünemiyorum. Çocuğumun bir an önce bulunmasını istiyorum. Tek derdim o. Benim ciğerimi koparıp gittiler" dedi.
ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden polislerin katılımıyla 3'er kişilik dört ayrı özel ekip oluşturuldu. Ekipler, Kupal ailesinin çevresindeki 15 kişinin ifadesine başvurdu, ancak küçük Irmak ile ilgili herhangi bir ipucuna rastlanamadı.
PROGRAM SONRASINDA İTİRAF ETTİ
Kupal ailesinin endişeli bekleyişi sürerken bugün ilginç bir gelişme oldu. Özel bir televizyon kanalında, kayıp küçük Irmak'ın bulunması için yapılan programda baba Bilal Kupal, mahallerinde oturan ve hurdacılık yapan Hikmet A.'ya dikkat çekti. Bunun üzerine Hikmet A., bugünkü programa davet edildi.
Programda çelişki açıklamalar yapan Hikmet A., programın sonunda sunucu ile özel olarak görüşmek istediğini söyledi. Bunun üzerine programın kapanışına sunucu katılamadı.
Alaşehir'de hurdacılık yapan Hikmet A.'nın görüşmede, iddiaya göre sunucuya küçük Irmak'ı kendisinin öldürüp, cesedini Ilıca Mahallesi'ndeki Sarıkız Çayı kenarına attığını itiraf etti. Bunun üzerine program yetkilileri durumu polise bildirdi. Polis, stüdyoya gelerek Hikmet A.'yı gözaltına aldı.
ÇAY ÇEVRESİNDE ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Hikmet A.'nın küçük kızı attığını söylediği Sarıkız Çayı'nın çevresindeki geniş bir alanda arama yapılması için Ankara İl Emniyet Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi'nden özel eğitimli iki ceset arama köpeği getirildi.
İki köpeğin yanı sıra Manisa ve Alaşehir'den yaklaşık 20 kişilik bir polis ekibiyle arama çalışması başlatıldı. Çalışmalar devam ederken, Hikmet A.'nın da Alaşehir'e getirileceği ve attığı yeri göstermesi isteneceği belirtildi.
ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ
Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde komşusu H.A.'nın öldürüp Sarıkız Çayı'nın kenarına attığını iddia ettiği 4 yaşındaki Irmak Kupal'ı arama çalışmalarına, havanın kararması üzerine ara verildi.
Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, "Yaklaşık 5 gündür emniyet müdürlüğümüzün başkanlığında, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen ve İzmir'den gelen AFAD ekiplerimiz ve Ankara'dan gelen ekiplerimiz ile birlikte yoğun bir çalışma yapıyoruz. Maalesef 4 yaşındaki kız çocuğumuzun bulunması için her türlü teknik altyapı ile her türlü teknolojik cihazlar ve köpeklerle birlikte araştırmalar yapıldı. Özellikle ATV'de yayınlanan Müge Anlı programı ile birlikte katil zanlısı ile ilgili şüpheler üzerine, kesin olarak delil elde edilmiş değil, çocuğun bu alana öldürülerek gömüldüğü ile ilgili iddialar var. Ancak bunlar kesin olan şeyler değil. Kesinleşince hem emniyet yetkilileri Cumhuriyet Başsavcılığımız kamuoyuna gerekli bilgi verilecektir. Ankara'dan gelen iki tane özel eğitimli köpek, iddia edilen alan üzerinde arama çalışması yaptı. Ama yapılan arama çalışmalarında her hangi bir bulguya rastlamadık " dedi.
Çalışmaların havanın aydınlanmasıyla yeniden başlatılacağı öğrenildi.