Konya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kişilerin bilgisi dışında kredi kartlarından alışveriş yapıldığının tespit edilmesi üzerine bilgisayar korsanlarının yakalanması için operasyon başlattı.

 

Operasyonda, hacker şebekesi, ele geçirdikleri kredi kartı bilgilerini kullanarak daha önce düzenlemiş oldukları sahte kimlik belgeleri ile internet üzerinden sipariş verdikleri ürünü almak için kargo şirketine geldiklerinde suçüstü yakalandı.

 

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan arama ve bilgisayarlarında yapılan incelemede, 37 bin kredi kartı bilgileri ve şifreleri, çok sayıda oluşturulmuş banka ve fatura ödeme sitelerine ait sahte (fake) web sayfasının oluşturulduğu, 44 kişiye ait sahte olduğu değerlendirilen kimlik belgeleri, kargo şirketlerinden henüz teslim alınmamış 4 televizyon, 1 adet 82 parça yemek, 7 kombi, 1 set üstü ocak, 1 klima, 1 mikrodalga fırın, iki ruhsatsız av tüfeği, sahte kimlik basımında kullanılan yüksek çözünürlüklü yazıcı ve 2 adet sahte soğuk mühür ele geçirildi. 

 

Operasyonda 8şüpheli tespit edilerek bunlardan 6’sı yakalandı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 6 zanlı cezaevi yolunda sağlık kontrolünden geçirilmek üzere getirildikleri Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kendilerini görüntüleyen gazetelerden bir istekte bulundu. Zanlılar, ‘Selfi çekiyor musunuz’ deyince bir gazeteci hastane çıkışında uzaktan özçekim yaparak cezaevi yolundaki bilgisayar korsanlarının son isteğini yerine getirdi. Özçekim için teşekkür eden şüpheliler M.Ş.D., R.B., M.D., İ.E., H.Ö. ve S.B. tutuklanarak Konya E Tipi Kapalı Cezaevine nakledildi. Firari iki şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.