Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır’da bir kuyumcu dükkanında yaşandı. Çarşaf giyen 3 erkek soyguncunun, bir kuyumcuya girerek soygun girişimi, güvenlik kamerasına yansıdı. Soyguncuların, kollarında kadın çantalarıyla kuyumcuya girer girmez silah çektikleri görülürken, kuyumcunun refleksi soygunu engelliyor.

Kuyumcunun karşı koyması üzerine silahlı ve çarşaflı soyguncuların, soygun girişiminden vazgeçerek kaçtıkları görülüyor.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından açıklamada, Diyarbakır'da kuyumcu ve petrol istasyonlarında silahlı soygun yapanlara yönelik 6 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 2 kişinin yakalandığı belirtildi.

Yapılan operasyon ile 3 petrol istasyonu ve 1 kuyumcuya yönelik olarak meydana gelen 4 ayrı nitelikli yağma silahlı soygun suçunun aydınlatıldığı belirtilen açıklamada, bahse konu suçları işleyen 3 şahsın tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada, "Şahıslardan 2’si yakalanmış, haklarında adli işlem tesis edilmiş ve tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Firari olan şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir" denildi.