Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İHA'ya yaptığı açıklamada, dün akşam polis operasyonu esnasında kendisini patlatan canlı bombanın kimliğinin bugün netleşebileceğini ifade etti. Teröriste ait alınan DNA örneklerinin Adana'ya gönderildiğini belirten Vali Ali Yerlikaya, DNA testi sonucunun ise bugün belirlenmesini beklediklerini kaydetti.

Sağ ele geçirilen teröristin isminin Hacı Ali Durmaz olduğunu da belirten Vali Yerlikaya, operasyonun gerçekleştiği evde, teröristin eşi olduğu belirtilen bir kadın ve 3 yaşında bir çocuğun da bulunduğunu kaydetti. Ele geçirilen terörist Hacı Ali Durmaz ile canlı bombanın eşi ve çocuğunun ifadesi doğrultusunda eylemcinin DAEŞ'in sözde Gaziantep Emiri olan ve Ankara Gar saldırısının planlayıcısı Yunus Durmaz olduğu üzerinde durulduğunu ifade etti.

Polisin başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini vurgulayan Yerlikaya, "Sağ ele geçirilen teröristin ismi Hacı Ali Durmaz olduğunu söyleyebiliriz. Operasyonun yapıldığı evde bir kadın ve ile 3 yaşlarında bir de çocuk da vardı. Canlı bombanın kardeşi olduğunu belirten Hacı Ali Durmaz ile eşi olduğunu söyleyen kadın ve 3 yaşındaki çocuk, verdikleri ifadede kendini patlatan kişinin Yunus Durmaz olduğu söylediler" dedi.

Vali Yerlikaya, teröristin kesin kimliğinin ise akşam mesai bitimine kadar netleşmesini beklediklerini vurguladı. Yunus Durmaz'ın İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde kırmızı liste kategorisinde arandığı ve yakalanması için 4 milyon lira ödül konulduğu öğrenildi.