Olay, 11 Temmuz'da Bahçelievler Soğanlı Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Emre Kumaşoğlu'na ait park halindeki kamyonet gece geç saatlerde çalındı. Kamyonetinin çalındığını anlayan Kumaşoğlu, güvenlik kamerası görüntülerini toplayarak durumu polise bildirdi. Muayenesi ve kaskosu olmayan kamyonetinin terör olaylarında kullanılmasından endişe eden Kumaşoğlu, büyük panik yaşıyor.
Kumaşoğlu, “4 gün bir ses yok. Araç terör olaylarında mı kullanılacak, Suriye'ye mi götürülecek. Belki bomba koyarak insanlara zarar verecek” dedi.
Kamyonetin çalınma anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde 2 şüpheli olay yerine gelerek araçlarını park ediyor. Bir kişi gelerek kamyonete bakıyor ve daha sonra geri dönüyor. Bir süre sonra ise iki kişi olarak aracın yanına geliyorlar. Aracın başında bir süre konuşan şüpheliler daha sonra yolun diğer tarafında geçerek beklemeye başlıyor. Şüphelilerden biri bir süre sonra kamyoneti çalıştırıp oradan uzaklaşıyor. Diğer şüpheli de olay yerine geldikleri araçla kayıplara karışıyor.