Orhangazi ilçesinde geçen yıl iş adamı Yılmaz Yerli'nin kaybolan oğlu İbrahim Yerli’yi öldürdükten sonra, şüpheleri üzerine çekmemek için maktulün cep telefonundan babasına mesaj çekerek 250 bin lira fidye isteği iddia edilen Ömer Demir, son defa hakim karşısına çıktı. “Beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürmek, gece vakti yağma” suçlarından müebbet ve ve 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan Demir, Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, Burhaniye Kapalı Cezaevi’nden SERGİS sistemiyle görüntülü olarak katıldı. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, sanığın İbrahim Yerli’yi arabasına aldığı, olay yerinde bıçakladıktan sonra pantolonla boğarak öldürdüğünü, suç delillerini yok etmeye çalıştığını belirtti. Savcı, olaydan sonra gencin cüzdanını alan sanığın, olayı farklı yöne çekmek için babasından mesajla 250 bin lira fidye istediğini, akli dengesinin yerinde olmadığını ima etmeye çalıştığını, ancak İstanbul 4. İhtisas Dairesi tarafından “aklı yerindedir” yönünde rapor verildiğini hatırlattı. Savcı, Demir'in ağırlaştırılmış müebbet ve hırsızlık suçundan da 5 yıl hapsini isterken, eşi M. Demir’in ise beraatini talep etti.

SERGİS sistemiyle son sözleri sorulan sanık Ömer Demir, “Savcı bıçakladığımda benim yanımda mıydı” diyerek kahkahayı bastı. Daha sonra, “İstediğiniz cezayı verin” dedi. Mahkeme, sanığın davranışını ve sözlerini tutanağa geçti. Kısa bir aradan sonra mahkeme heyeti, sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve hırsızlık suçundan 5 yıl hapis cezası verirken, eşi M. Demir'in beraatine hükmetti. 

Maktulün annesi Özden Yerli (40), mahkemenin kararını açıklanmasının ardından, “Bizim geleceğimiz olan evladımız gitti. Ceza bir nebze acımızı hafifletir, lakin oğlumuz geri gelmez” dedi.