Gaziantep’te uyuşturucu satıcılarına yönelik şafak operasyonunda bonzai imalathanesi ortaya çıkarıldı. Baskında 7 kilo bonzai ile çeşitli miktarlarda uyuşturucu ile 6 tabanca ve 1 uzun namlulu silah ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 11 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık  ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu ticaret yapan kişilere yönelik yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki  takip sonucu Güneykent, Umut ve Yeditepe mahallelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekât ve çevik kuvvet şube müdürlüklerine bağlı çok sayıda polisin de katıldığı operasyonda, 6 eve baskın yapıldı. Polis, ikazlara rağmen kapının açılmaması üzerine “koçbaşı” yardımıyla içeriye girdi. Aramalarda, Gaziantep’te ilk kez bonzai imalathanesi ortaya çıkarıldı.

7 kilo bonzai bulundu
Narkotik ekipleri ayrıca 7 kilogram bonzai, 25 gram esrar, 5 gram  sentetik uyuşturucu, 2 hassas terazi, 6 tabanca, 1 uzun namlulu silah, 2 kılıç  ile çok sayıda mermi ele geçirdi. Öte yandan imalathanede, bonzai yapımında  kullanıldığı belirlenen çok miktarda fare ve karınca zehiri de bulundu. Şüphelilerin, baskın yapılacağını anlayınca 1 tabanca ve poşet içerisindeki uyuşturucuyu dışarıya attıkları belirlendi. Uyuşturucu ticarati yaptıkları iddiasıyla Habil K, Mehmet D, Mustafa  Y, Erdal K, İsmail D, Hasan E, Ömer D, Ahmet Y, Emin A, Yunus Ç. ve Mustafa M, gözaltına alındı. Bu arada şüphelilere ait bir evde doberman cinsi köpek olduğu  bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine ekipler köpeğe karşı dikkatli olmaları  konusunda uyarıldı. Baskın sırasında bulunan hayvanın “Doberman” isimli süs  köpeği olduğu anlaşıldı.