Biyolog kocadan doktor eşine ilaçlı işkence

İstanbul'da biyolog Murat M.'ye (43) kendisini aldattığından şüphelendiği 19 yıllık doktor eşi Asın M.'yi (38) yatak odasına kilitleyip zorla ilaç içirmeye çalıştığı, yüzüne asit dökmekle tehdit ettiği iddiasıyla 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 
 
İKİ ÇOCUKLARI VAR 
 
İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasındaki iddialara göre, 2 çocuklu Murat M. ve Asın M. çifti son dönemde geçimsizlik yaşıyordu. 19 yıllık evli çift boşanma aşamasına geldi. 
 
'İMDAT' DİYE BAĞIRDI 
 
Murat M., eşi Asın M'ye kendisini aldatıp aldatmadığını sordu. Tartışma çıkınca eşini yatak odasına kilitleyen Murat M. ardından eşinin burnunu kapatarak zorla ilaç içirmeye çalıştı. İlaçları içirmeyi başaramayan Murat M., bu kez eline aldığı asit şişesini Asın M.'nin yüzüne dökmekle tehdit etti. Korku dolu anlar yaşayan Asın M., pencereden bağırarak yardım istedi. Kocasının elinden kurtulan ve polise haber veren Asın M. şikayetçi oldu. 
 
'TELEFONUMU DA ALDI' 
 
Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Murat M.'ye "eşe karşı kasten yaralama" suçundan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İfadesi alınan, şikayetçi Asın M., "Beni darp ederek hakaret etti. Bıçakla tehdit edip zorla ilaç içirmeye çalıştı. Ardından asit şişesini yüzüme dökmeye kalktı. Cep telefonumu elimden aldı ve beni kilitleyerek eve hapsetti. Kendimi korumak istedim, boğuşma yaşandı. Çığlık attım. Elinden zor kurtuldum" dedi. Tanıkların dinlenmesi için duruşma ertelendi. 
 
'KENDİMİ KORUDUM' 
 
Sanık Murat M. ise ifadesinde "Aramızda boşanma davası sürmektedir. Olay günü eşime boşanmamızın anlaşmalı olmayacağını, çünkü davayı benim açtığımı söyledim. Kızıp bana hakaretlerde bulundu, pencereden bağırmaya başladı. Asıl o beni odaya kilitlemek istedi, bunu yapmasına engel olmaya çalıştım. Ben onu darp etmedim. Bana ayakkabı ile vurdu. Ben de kendimi korudum" diye konuştu.