Edinilen bilgilere göre, yapılan ihbarları değerlendiren Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 Kasım 2015 tarihinde Beyoğlu’na bağlı Piripaşa Mahallesi’nde bir gecekonduya operasyon düzenlemişti. 5 kalaşnikof, değişik markalarda 5 otomatik silah, otomatik silahlara ait 30 şarjör, otomatik silahlara ait 1027 fişek, değişik marka ve çaplarda 174 fişeğin ele geçirildiği operasyonda 2 şüphelide gözaltına alınmıştı. Soruşturmayı devam ettiren polis ekipleri, firari şüpheli Oktay Ö.’yü yakalamak için çalışma başlatmıştı.
Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan takiplerin ardından firari şüpheli Oktay Ö.’nün yeraltı dünyasının önde gelen ismi Sedat Şahin’in liderliğini yaptığı organize suç örgütüyle bağlantılı olduğu ve silah temin ettiğini belirledi.
Yapılan takiplerin ardından şüphelinin adresini belirleyen polis ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında şüpheli Oktay Ö. gözaltına alındı.
Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüpheli hakkında, ’İzinsiz olarak ateşli silahları ve mermileri ülkeye sokma’ ile ’Ateşli silah imal etme ve nakletme’ suçlarından işlem başlatıldığı öğrenildi.