Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.
Soruşturmada 10 yaşındaki Beratcan'ı öldüren servis şoförü ile annesinin gönül ilişkisi olduğu, ilişkilerini gördükleri için öldürülmesini annesi istediği ve cinayetin işlendiği gün defalarca telefonda konuştukları ortaya çıktı.
AİLESİ DURUMU POLİSE BİLDİRMİŞTİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Beratcan Karakütük'ün olay günü saat 14.20'de okuldan çıktığı, eve dönmemesi üzerine ailesi tarafından yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadığı ve durumun polise bildirdiği anlatıldı.
GÜVENLİK KAMERALARI OKLARI SERVİS ŞOFÖRÜNE ÇEVİRDİ
İddianamede, soruşturma çerçevesinde Beratcan'ın okulundan çıktıktan sonra girmiş olabileceği güzargahtaki kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda beyaz renkli servis minibüsüne benzeyen bir araca binerek Vatansever Caddesi üzerinden Yakacıkistikamatine doğru gittiği, araştırmanın genişletilmesi sonucunda aracın şüpheli Ersin Kaşıkçı'ya ait olduğunun belirlendiği anlatıldı.
CESED MENFESİZ İÇERİSİNDE BULUNDU
Bunun üzerine şüphelinin yakalanması amacıyla çalışmaların başlatıldığı belirtilen iddianamede, bu araştırmalar sonucunda maktülün cesedinin Tuzla Ankara Asfaltı Caddesi Tepeören Mahallesi Trafo Merkezi karşısında bulunan menfezin içerisinde bulunması nedeniyle şüphelinin kullanmış olduğu aracın konum bilgilerinin çıkartıldığı kaydedildi.
ANNESİYLE ŞOFÖR 6-7 YIL DUYGUSAL İLİŞKİ YAŞAMIŞ
İddianamede, suç tarihinde şüphelinin aracının maktülün ölü bulunduğu yerde bulunduğuna ilişkin sinyal verdiğinin belirlenmesi üzerine Kaşıkçı'nın yakalandığı belirtilerek, alınan ifadesinde Beratcan'ın annesi olan Türkan Karakütük ile yaklaşık 6-7 yıllık süre zarfında duygusal ilişkilerinin bulunduğu, bu süre zarfında aralarında cinsel birlikteliğin gerçekleştiğini anlattığı kaydedildi.
ÇOCUĞUN ÖLDÜRÜLMESİNİ ANNESİ İSTEMİŞ
Şüpheli Kaşıkçı'nın beyanında ilişki yaşadıkları sırada Türkan Karakütük'ün oğlunu da yanında getirdiği ve yaşamış olduğu ilişkiye Beratcan'ın da şahit olduğunu söylediği ifade edilerek, Türkan Karakütük'ün oğlunun bu olayı aile bireylerine anlatılmasından kortuğundan ötürü kendisinden onu öldürmesini istemesi üzerine olay günü olan Beratcan'ı minibüse alarak koli bandı ile ellerini, ağzını ve ayaklarını bağladığı ve aracın bagaj kısmına yatırarak üzerine battaniye kapattığı, bir müddet araç ile gezdikten sonra olay yerine giderek bir kanal kenarında durduğunu ve Beratcan'ı suda boğarak öldürdüğünü ve su kanalına attığını söylediği aktarıldı.
ANNE SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
İddianamede, Adli Tıp Kurumu'ndan verilen raporda, Beratcan'ın ölümünün suda boğulma sonucu meydana gediğinin belirtildiği kaydedildi.

Şüpheli Kaşıkçı'nın bu olayı gerçekleştirmek için kendisini anne Türkan Karakütük'ün azmettirdiğini söylemesi üzerine annenin de beyanının alındığı anlatılan iddianamede, Türkan Karakütük'ün üzerine atılan suçlamayı kabul etmediği, ancak verdiği ifadeler irdelendiğinde Ersin ile olan ilişkisini kabul ettiği, bir başka ifadesinde ise şüpheli Kaşıkçı'dan şüphelenmediğini belirttiği, bir diğer ifadesinde oğlu kaybolduktan sonra Ersin Kayıkçı'yı bir kez aradığını kabul ettiği aktarıldı.

OLAY GÜNÜ DEFALARCA GÖRÜŞTÜKLERİ ORTAYA ÇIKTI
İddianamede, olay günü saat 07.05 de Türkan Karakütük ile Ersin Kaşıkçı'nın mesajlaştıkları belirtilerek, ayrıca saat 10.01' de ise 574 saniye görüştükleri, saat 17.10'da şüpheli Kaşıkçı'nın Beratcan'ı su kanalına attığı yerde bulunduğu sırada, TürkanKarakütük ile görüştüklerinin iletişimin incelenmesi ve tespit tutanağı ile sabit olduğu vurgulandı.
SUÇU ANNESİNİN İŞLETTİĞİNE ISRAR ETTİ
Şüpheli Kaşıkçı ile Türkan Karakütük'ün olay gününe kadar ilişkilerinin devam ettiği belirtilen iddianamede, şüpheli Kaşıkçı'nın tüm aşamalarda bu olayı anne Karakütük'ün azmettirmesi sonucu işlediğini istikrarlı bir şekilde beyan ettiği, dosya kapsamı incelendiğinde ve bütün deliller birlikte değerlendirildiğinde şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerinin anlaşıldığı belirtildi.
ŞOFÖRE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEP EDİLDİ
İddianamede, Beratcan'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan servis şoförü Ersin Kaşıkçı hakkında "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük hakkında da "kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenilen iddianame gönderildiği Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
"ANNENİN TUTUKLANMASI YÖNÜNDE TALEBİMİZ OLACAK"
Beratcan Karakütük'ün babası Ergün Karakütük'ün avukatı Hicran İlhan, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırlanan iddianameyle anne Türkan Karakütük'ün azmettirici olma suçundan sanık sıfatına ulaştığını söyledi.


Anne Türkan Karakütük'ün tutuklanması yönünde taleplerinin olacağını belirten İlhan, "Beratcan Karakütük'ün ölümüne sebebiyet vermesinden kaynaklı olarak Ergün Karakütük'ün boşanma iradesi gösterdiğini ve boşanmak istediğini söylediğini beyan etmiştik. Bu beyan doğrultusunda mahkemece diğer oğlunun geçici velayeti babaya verilmişti. Şimdi iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte Türkan Karakütük de sanık sıfatını almış durumdadır" dedi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Kartal'da ilkokul öğrencisi Beratcan Karakütük'ün 9 Mart'ta okuldan çıktıktan sonra eve dönmemesi üzerine, ailesi polise kayıp müracaatında bulunmuş ve arama çalışması başlatılmıştı. Beratcan'ın cesedi, 23 Mart'ta Tuzla Tepeören'deki ormanlık alanda bulunmuştu.

Beratcan'ın ölümüne ilişkin aranan servis şoförü Ersin Kaşıkçı Gaziosmanpaşa'da düzenlenen operasyonda yakalanmış, servis şoförünün ifadeleri doğrultusunda, Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük de gözaltına alınmıştı.

Servis Şoförü Ersin Kaşıkçı, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmış, anne Türkan Karakütük ise adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmıştı. 

Hakimlik, Türkan Karakütük'ün Bakırköy Kadın Sığınma evine yerleştirilmesine ve orayı terketmemesine karar vererek, yurtdışına çıkışını da yasaklamıştı.