15 Temmuz Cuma günü, darbe girişimi sırasında, köprü üzerindeki asker, silah bırakınca orada bulunan vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. O sırada kameralara yansıyan bir görüntü, sosyal medyada tepki çekti.
AKERİ LİNÇ ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ
Fotoğrafta yer alan oyuncu Ali Nuri Türkoğlu'nun yanındakilerle birlikte askeri linç ettiği iddia edildi. Özellikle sosyal medyada büyük hakaretlere uğradılar. Ancak, olay göründüğü gibi değildi.
HASTANEYE YETİŞTİRMEK İÇİN ÇABALADIĞI ORTAYA ÇIKTI
Askeri hastaneye yetiştirmek için çabaladıkları ortaya çıktı. Olayda büyük mağduriyete uğrayan oyuncu Türkoğlu gerçekte ne olduğunu sosyal medya hesaplarından fotoğraflarla ispatlayarak anlattı.

Türkoğlu, askere şiddet uygulamadıklarını aksine ambulansa yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.
İşte Türkoğlu'nun açıklamaları...

"ÜZERİNE KAPANIP KURTARDIK"
"Az evvel o Işidci dedikleriniz ve ben o sniper 60 kişiyi vurduğu halde, üzerine kapanıp o askeri kurtardık linç ediliyor diye. Yakınları o sniper tarafından vurulmuş öfkeli insanların elinden 'yine de yapmayın' diyerek kurtardık biz yetişene kadar yüzü gözü birbirine hayli karışmış bu askeri. Dayak yemeyi göze aldı o Işidci dedikleriniz ve ben. Asker değil... Ölmeden zor bela bir sivil araca yerleştirdik o askeri."
UCUZ ALGI HABERİ
Türkoğlu, Twitter hesabından da şu açıklamayı yaptı: