Ankara'da dehşete düşüren bir cinayet işlendi. CHP Sözcüsü Haluk Koç'un sekreteri Eda Özkara'nın öğretmen eşi Levent Özkara (44) tartıştığı komşusu A.K. tarafından kafasına üç el ateş edilerek öldürüldü. Cinayet, Özkara'nın 13 yaşındaki oğlu Hüseyin Alp'in gözleri önünde yaşandı. Cinayet zanlısı A.K. olayın ardından kaçtı. Cinayet, apartmanın güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi.

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, Ankara dikmen'de dehşete düşüren bir cinayet işlendi.

Oğlunu okula götürüyordu
44 yaşındaki Kimya Öğretmeni Levent Özkara öğle saatlerinde 13 yaşındaki oğlu Hüseyin Alp'i okula götürmek için evlerinden çıktı. Özkara ve oğlu apartmanın giriş kapısına geldiklerinde, apartmana girmeye çalışan üst kat komşuları emekli A.K. ile karşılaştı. A.K. ve Özkara arasında burada, kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine A.K. belindeki tabancasını çekti. A.K. tartıştığı Özkara'ya minik oğlunun gözleri önünde ateş etti. Kafasına isabet eden mermi ile Özkara bir anda yere yığıldı. Bununla da yetinmeyen A.K. yerde kanlar içinde yatan Özkara'nın kafasına iki el daha ateş etti. Cinayete tanıklık eden, Özkara'nın oğlu Hüseyin Alp, olayın ardından gözyaşlarını tutamazken, zanlı A.K. ise hiçbirşey olmamış gibi elindeki poşetle dairesine yöneldi.

5 saat dayanabildi
Olayı gören çevre sakinleri durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Özkara ambulans ile Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Zanlı A.K. ise daha sonra evinden çıkarak polisler gelmeden kayıplara karıştı. Özkara hastanede 5 saatlik yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.

Sekreterin eşi çıktı
Levent Özkara'nın CHP Sözcüsü Samsun Milletvekili Haluk Koç'un 15 yıllık sekreteri Eda Özkara'nın eşi olduğu öğrenildi. 44 yaşındaki Özkara'nın bir lisede kimya öğretmenliği yaptığı belirtildi.

Tadilat kavgası
Polis olayın ardından kayıplara karışan katil zanlısı A.K.'yı yakalamak için kapsamlı çalışma başladı. Özkara ve A.K. arasında, A.K.'nın geçen cumartesi evinde yaptığı tadilat sırasında yaşanan gürültü nedeniyle tartışma yaşandığı öğrenildi. A.K. ve Özkara arasında bu nedenle bir gerginlik bulunduğu kaydedildi.

Kameraya yansıdı
Dehşete düşüren cinayetin, apartmanın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildiği öğrenildi. Polis, kamera kayıtlarına el koydu. Özkara'nın olay esnasında yanında bulunan oğlunun da katil zanlısı komşuyu teşhis ettiği belirtildi.

Koç: Dehşete düştük
Olayla ilgili Milliyet'e konuşan CHP Sözcüsü Haluk Koç, cinayetle sarsıldıklarını belirterek, "Eda hanım benim 2002'den bu yana sekreterim. Bu olay beni de dehşete düşürdü. Hastanede ziyaretlerine gittim ama malesef hayatını kaybetti. Söyleyecek kelime bulamıyorum" dedi.