Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Kamil Demircioğlu Caddesi üzerinde Cemil S.’nin kullandığı 06 FE 4636 plakalı minibüs, kavşakta Mustafa Onur Uğur yönetimindeki 01 CTE 92 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden Cemil S. idaresindeki minibüs, yoldan çıkarak duvara çarptı ve bir süre duvarda sürüklendi. Bu esnada minibüs, kaldırımda yürüyen yayalara ve park halindeki araçlara da çarptı. Minibüs, karşı şeride geçerek orta refüjdeki ağaç çarparak durabildi.

Kazada, kaldırımda yürüyen yaklaşık 7 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans ile Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yayalardan Fırat Ünal (21) ve Seda Nur Gül (9), durumlarının ciddiyetini koruması üzerine tedavi altına alındılar. Diğer yaralılar ise, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Öte yandan, kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan minibüs sürücüsü Cemil S.’nin yapılan alkol kontrolünde 187 promil alkollü olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ayrıca, yaşanan kazada 4 araçta büyür oranda maddi hasar oluştu.