Davul-zurnalarla Maşa Deresi miting alanında karşılanan Akşener, partililere hitap etti. MHP’nin Türkiye’nin umudu olduğunu söyleyen Akşener, “Allah hiçbir anneye evlat acısı göstermesin hiçbir anayı evladının tabutu başında bekletmesin. Zaten titriyorlar inme indireceksiniz bazılarına. 'Ne mutlu Türk’üm diyene' diyorsunuz, diyemeyenlere çok ağır inat oluyor” dedi.
TERÖRİSTE 'MİLİTAN' DEYİNCE ÖZÜR DİLEDİ
Terör mücadelesini anlatırken dil sürçmesinin kurbanı olan Akşener, şöyle konuştu:
“Terör mücadelesi var ne yaptılar bugün terör mücadelesi var pek çok vatan evladı şehit, Allah şehitlerimize rahmet etsin. Gazilerimize Allah şifa versin. Allah şehitlerimizi, Peygamberimize komşu eylesin. Ama bu sürece nasıl gelindi. Beli kırılmış yalvaran pozisyonundaki bir PKK nasıl diriltildi. Çözüm süreci denilen o menhus süreç döneminde bunlar oldu. Binlerce ağır silah binlerce silahlı militan özür dilerim terörist, Türkiye’nin sınırları içinden girdiler.”
Akşener'in Kırşehir mitingi sürekli "Başbakan Meral" sözleriyle kesilince, Akşener, "Böyle derseniz sürekli birilerine inme iner" diyerek espri yaptı. 
“MİLLİ İRADE HAREKETE GEÇTİ''
Kırşehir’de katıldığı mitingde 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendiren ve MHP’nin sorununun kendi meseleleri olmaktan çıktığını ifade eden Akşener, "Milletimizin sesini duyarak, milli iradeyi yanımıza alarak, şarkımız var ya ‘harekete geçmek lazım’ diye yola çıktık. Milli irade harekete geçti" dedi.
Akşener, mitingde yaptığı konuşmada, “1 Kasım seçim sonuçları biz Türk milliyetçilerinin hak etmediği bir sonuçtur. Gelin nerede hata yaptık konuşalım dediğimiz halde bize ‘hayır’ denildi. Bir yolculuğa çıktık bizim iç meselemiz zannettiğimiz kongre sürecimizin öncelikle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin meselesi olduğu öğrendik” dedi.
Milli iradenin sesini duyarak harekete geçtiklerini anlatan Akşener, “Milletimizin sesini duyarak, milli iradeyi yanımıza alarak, şarkımız var ya ‘harekete geçmek lazım’ diye yola çıktık. Milli irade harekete geçti. Bizim meselemiz artık kendi meselemiz olmaktan çıktı. Milletimizin meselesi haline geldi. Milletimizin bu yürüyüşünü kararlı kıldı” diye konuştu
MHP kurultayına yönelik söyledikleri sözün 10 dakikayı geçmediğini belirten Akşener şöyle konuştu:
“Kurultayımızı anlatarak çıktığımız bu yolculukta gittikçe artık kurultayımızla ilgili söylediğimiz sözler 10 dakikayı geçmez oldu. Bu bir Türkiye yürüyüşü haline geldi. Sözde Ermeni soykırımı yasası kabul edildi. Alman Parlamentosu'nu şiddetle kınayabiliriz. Almanların tarihlerinde ayıbını buradan öğrenebiliriz. Bugün Alman Parlamentosu'nda bu yasanın gündeme gelineceği bilinirken Başbakan nerede? Türkiye bu dünyada sahipsiz bırakılmıştır. Türkiye’nin ekonomisi iyi diyorlar çocuklarımız işsiz atanamıyorlar, torpili olanlar işe giriyorlar ama sizin çocuklarınız asgari ücretle işe giriyorlar. Üniversiteyi bitiren çocuklarınız atanamıyorlar. Kimisi rektörlükte kimisi özel kalemde 1 ay çalışıyor devletin en önemli kadrolarında maaşlara konuyorlar.”
Akşener, teröriste yanlışlıkla militan deyince...