Olay, Cuma günü merkez Salıbaba Mahallesi Yüce Sokak'ta meydana gelmişti. Abdülkadir Karakaya (39) geçtiğimiz yıl kendisini bıçakla yaralayan ve cezaevinde olan Hüseyin Bakşi'nin çocukları 10 yaşındaki Yusuf ve 13 yaşındaki Tolga Bakşi'yi okula gitmek için sokağa çıktığında 8 el ateş ederek ağır yaralamıştı. Kafasından vurulan 10 yaşındaki Yusuf Bakşi ölümle pençeleşirken, 13 yaşındaki Tolga ise hayati tehlikeyi atlattı.

6 YAŞINDAKİ KARDEŞ, DUVAR KENARINA SAKLANMIŞ
Yusuf ve Tolga’nın en küçük kardeşi 6 yaşındaki M.B.’nin olay anında dışarıda olduğu ve saniye saniye ağabeylerinin vurulma anını gördüğü öğrenildi. Olay anında duvar kenarına saklanarak kendisini koruyan küçük çocuk unutamadığı o anları anlattı. Elinde silahla bir şahsın hızla geldiğini anlatan M.B., "Yoldan geldi ağabeyime ateş etti. Sonra da Yusuf ağabeyim kolundan tuttu. Yusuf’un da kafasına sıkıp, kaçtı. Ben duvarın kenarına saklandım” dedi.

“İDAMINA KARAR VERİLSİN”
32 yaşındaki 4 çocuk annesi Meliha Bakşi de olayı gözyaşları içerisinde anlattı. Bakşi, “4 çocuk annesiyim, eşim cezaevindeydi. Çocuklarım okula gitmek için servis bekliyordu. Bir bağırtı koptu, kapıya çıkmak üzereydim, büyük oğlumu gördüm. Üzerinde beyaz gömlek vardı, kan gördüm, ‘Ne oldu’ diye sordum. ‘Anne silahlı saldırıya uğradık, kardeşlerime bak onların yardıma ihtiyacı var’ diye cevap verdi. Diğer oğlum da silahı görünce ‘kaçın’ diye sesleneceği sırada şahıs kolundan tutup ateş etmiş. Bu ne biçim vahşet” diye konuştu.
İdam cezası istediğini ifade eden Bakşi, “Bu varlık insan değil, hayvan değil. Hayvan bile yapmaz böyle bir şey. Çocukların ne günahı vardı. Sıkıntısı eşimle ise, onun karşısına çıkaydı. Çocuklarımın olay sonrası ‘Anne, anne’ diye seslenişlerini Allah kimseye göstermesin. Devlet büyüklerime yalvarıyorum, evlatlarımın haklarını ondan alsınlar. İdamına karar verilsin. Küçük oğlum orada televizyondan izler gibi kardeşlerinin vuruluşunu izliyor. Bu ne biçim merhametsizlik. Sen nasıl o çocuklara kıyarsın ey merhametsiz zalim” ifadelerinde bulundu.

“OĞLUMU KOLUNDAN YAKALAMIŞ, KAFASINDAN VURMUŞ”
Çocukları vurulması nedeniyle cezaevinden izinli olarak çıkan baba Hüseyin Bakşi ise şunları kaydetti:
“Ben cezaevindeyken bu olay olmuş. Daha önceden çocuklarımın okula gidiş geliş saatlerini takip ederek bu olayı planlamış. İlk önce Tolga’ya 6 el ateş etmiş, o eve kaçmış, diğer oğlum Yusuf da eve kaçarken kolundan yakalamış kafasına 2 kurşun sıkmış. Oğlum yoğun bakımda durumu çok ciddi, belki de kurtulma olasılığı yok. Küçük oğlumu tanımadığı için dokunmamış. Yoksa onun da benim oğlum olduğunu bilseydi vururdu. Ailemi katletmek için geldiği belli.”
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheli AbdülKadir Karakaya, planlayarak ve tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
6 yaşında çocuğun gözleri önünde ağabeylerini vurdu