4 yaşındaki şahit: ‘Kötü baba anneme vurdu’

Manisa’da 8 aylık hamile eşi Burcu Çapar’ı 4 yaşındaki kızlarının gözü önünde arabada döverek ölümüne sebep verdiği gerekçesiyle yargılanan Semih Çapar, 4’üncü kez hakim karşısına çıktı. Semih Çapar duruşmada verdiği ifadede, “Allah bana bir oğlan çocuğu nasip edecekti. Bir baba çocuğunu öldürür mü" dedi.

Manisa’da 8 aylık hamile eşini 17 Mayıs 2014 tarihinde dört yaşındaki minik kızlarının gözü önünde döverek öldürdüğü iddia edilen Semih Çapar hakkında açılan davanın dördüncü duruşması Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Burcu Çapar'ın babası Süleyman, annesi Fatma Akyol ve tarafların avukatları katıldı. Dava, Burcu Çapar’ın olay günü hastaneye götürüldüğünde kendisine ilk müdahaleyi yapan doktorun dinlenmesi gerekçesiyle 21 Mayıs Perşembe gününe ertelendi. Dava öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu basın açıklaması düzenledi. Duruşmanın başında, olay günü yaralanan Burcu Çapar’a hastanede ilk müdahaleyi yapan doktorun ameliyatının olduğu için duruşmaya katılamadığı bildirildi. Ardından Semih Çapar’ın amcaoğlu olan İzzet Çapar’ın tekrar dinlenmesi mahkeme heyetinden talep edildi. Hakim daha önce dinlendiği gerekçesiyle talebi kabul etmedi.

4 YAŞINDAKİ KIZLARININ İFADESİ DİNLENDİ
Daha sonra olayın tek görgü tanığı olan 4 yaşındaki Tanem Çapar'ın olayı anlattığı ses kaydı CD halinde hakime verildi. Duruşma salonunda dinletilen ses kaydında minik kızın konuşmasında “Babam annemi yerde dövdü. Sonra bir daha vurdu. O da ağladı. Ben de yere düştüm. Motorlu amca geldi, 'yapma' dedi. Bende yapma dedim. Sonra baba hastaneye götürdü. Bende arkada oturuyordum annemle. Kötü baba vurdu. Kafasına şişeyle vurdu. Sonra hastaneye götürdü” ifadeleri yer aldı. Ses kaydının dinletilmesinin ardından söz alan Burcu Çapar’ın annesi Fatma Akyol, “Adalete güveniyorum. Herkes kendisini benim yerime koysun” dedi.

"O GÜN EŞİM KISKANÇLIK KRİZİ GEÇİRDİ, BEN BİR ŞEY YAPMADIM"
Hamile eşini öldürmekten yargılanan Semih Çapar ise, “Kızım daha önceden buraya gelerek ifade verdi. Çocuğumun psikolojisini düşünüyorlar bir de CD’ye konuşmasını çekiyorlar. Birde kızım konuşmasında 'annemi babam öldürdü' diyor. Çocuğumun sesin kayıt alınmasını kabul etmiyorum” diyerek tepkini dile getirdi. Semih Çapar konuşmasının devamında şöyle konuştu: “Bende kızımdan ayrıyım. Ben içeride yatıyorsam Burcu’yu sevdiğim için yatıyorum. Olay günü Burcu bir kıskançlık krizi geçirdi. Bende babanın evine götüreceğim seni dedim. Sonra arabadan kendini attı. Çeşitli yerlerinden karımı 10-15 defa vurduğum iddia ediliyor. Kafasına vursan izi kalır. Raporda kırık kemik yok. Allah bana bir oğlan çocuğu nasip edecekti. Bir baba çocuğunu öldürür mü? Ben Burcu’yu çok seviyorum. Bana canavarca öldürdü diyorlar. Canavar eşini hastaneye götürdü. Ben Burcu’yu öldürmedim. Ben kızımı 11 aydır göremiyorum. Ben çocuğumun ve eşimin mezarını bile bilmiyorum. Yemin ederim ben bir şey yapmadım.”

AVUKAT: MİNİK KIZIN İFADESİYLE BU OLAY AYDINLANMAZ
Ardından Semih Çapar’ın avukatı Emin Uz, “Adli Tıp Raporu, Burcu Çapar’ın araçtan düşme ve düşürülmesi, belirtiyor. Rapora göre 2 şey var. Olay günü arabadan atlama ve sonrası fren yapma var. Daha önce minik kız ifade vermişti. Çocuğun ifadesi ile bu olayın aydınlatılması imkansız. Raparora göre müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum” şeklinde konuştu.

HAKİM: TANEM'İN SES KAYDI ANLAŞILMIYOR, ÇÖZÜLSÜN
Hakim ifadelerin alınmasının ardından Tanem Çapar’ın ses kaydının tam anlaşılmaması ve ara ara kesilmesi nedeniyle ses kaydının çözülmesi ve olay günü Burcu Çapar’a götürüldüğü hastanede ilk müdahaleyi yapan doktorun dinlenmesi gerekçesiyle davayı 21 Mayıs Perşembe gününe erteledi.