Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Ayşe Bozkurt, birkaç  gün önce bir posta görevlisinin evine gelerek bir evrak tebliğinde bulunduğunu  belirtti. Anne Bozkurt, 12 yaşındaki oğlu Mert adına düzenlenen evrakın  içeriğinde İstanbul'da güvenlik hizmetleri veren bir şirketin, İstanbul 28. İcra  Müdürlüğü tarafından çıkarılan ödeme emri olduğunu anlattı. 
 
  
Borcun nereden kaynaklandığını araştırmak üzere vakit kaybetmeden  ödeme emrinin üzerindeki ilgili avukatlık bürosuna telefonla ulaştığını belirten  Bozkurt, karşısındaki kişinin kendisine bilgi vermediği gibi, tehditte  bulunduğunu öne sürdü. 
 
 Oğlunun, ilamsız takipte ödeme emri çıkarılan 2 bin 587 liralık borçla  hiçbir ilgisinin bulunmadığını savunan anne Bozkurt, yaşadıkları süreçle ilgili  şunları kaydetti: 
 
 "Bu, 12 yaşındaki bir çocuğa gelebiliyorsa, devlet tarafından  araştırılmasını istiyorum. 12 yaşındaki bir çocuk üzerine evrak nasıl  düzenleyebilirler? Oğlumun adını kirletmekle veya oğlumdan 2 bin, 3 bin lira  temin etmekle ellerine ne geçecek? Karşı tarafı aradığımda adının Ebru olduğunu  ve kendisinin avukat olduğunu söyleyen bir kadın 'siz bu hizmeti almamış iseniz  karşınıza böyle bir borç çıkmaz, demek ki bu hizmeti almışsınız, bu borcu ya  annesi ya da babası öder' dedi. 
 
  Kendisine çocuğun babasının 12 yıldır cezaevinde olduğunu söyledim.  'Hiçbir şekilde oğlumun adına evrak düzenlenmesi söz konusu değildir' dedim. Bu  kez de bana 'oğlunuzun imzası var' dedi ve 'itiraz  ederseniz sahtekarlık  suçundan siz girersiniz cezaevine' diyerek tehdit etti." 
 
  Konuyla ilgili cumhuriyet savcılığına başvurduğunu, yönlendirildiği  ilgili icra müdürlüklerinde herhangi bir borç evrakına rastlanılmadığını  vurgulayan Bozkurt, "Bizim İstanbul'la hiçbir bağımız yok. Oğlumun hakkını  savunmak adına ne gerekiyorsa yapacağım" dedi. 
 
 "18 yaşından küçük kişi borçlandırılamaz" 
 
Avukat Eşref Kaya, 18 yaşından küçük kişilerin velisinin izni dışında  borçlandırılamayacağını belirterek, şunları kaydetti: 
 
 "Bu kişinin borcu olduğu yönünde icra takibi yapılırsa, kişinin velisi  mahkemeye giderek bunu iptal ettirir. Eğer, böyle bir borç varsa bile çocuk değil  velisi hakkında icra takibi yapılır. 18 yaşından küçük kişi hakkında icra takibi  yapıldığı takdirde de mahkeme bu icra takibini iptal eder. Çünkü hukuka uygun  değildir."


AA