ANKARA için meteorolojiden gelen sonhava durumu tahmininde yoğun kar yağış uyarısı yer aldı. Ankara'da kar yağışı bu gece başlayacak. 

Meteoroloji bugün arka arkaya hava durumu uyarısı verdi. Bu uyarılardan biri de Ankara için oldu. Çok kuvvetli bir kar yağışının Başkent Ankara'da bu gece saatlerinden itibaren etkili olacağı duyuruldu. 

Ankara'da kuvvetli kar yağışı gece saat 23.00'da başlayacak. Kar yağışının yarın öğlen saatlerine kadar il genelinde kuvvetli olarak etkili olacağı bildirildi. Ankara'ya 20 santim kar yağması bekleniyor. 

ANKARA EKSİ 15 DERECEYİ GÖRECEK

Kar yağışının ardından Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Ankara'da hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacak. En düşük hava sıcaklığının ise -15 °C ve altına düşeceği tahmin ediliyor. 
Ankara il genelinde görülecek kar yağışı ve aşırı soğuk havanın neden olabileceği başta ulaşımda aksamalar olabilir uyarısı geldi. 

BU GECE KAR YAĞIŞI İÇİN UYARI VERİLEN BÖLGELER

Meteorolojinin sitesinde yayınlanan son dakika kar uyarısında bu gece yarın yoğun ve kuvvetli kar yağışından etkilenecek bölgeler şöyle sıralandı;

ankara-hava-.jpg

-Marmara'nın doğusu, 
-İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, 
-İç Ege, Göller Yöresi
-Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (10-20) ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları bekleniyor. Yoğun kar yağışının ulaşımda aksamalara sebep olacağı, aşırı soğukların ise don yaratacağı bildirildi. 

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

ankara-5-günlük-hava-tahmini.20150105152857.jpg