Kaza, saat 21.45 sıralarında Sivas-Ankara karayolu Yıldızeli-Tokat kavşağında meydana geldi. Erzurum-Balıkesir seferini yapan özel bir firmaya ait Sıtkı Fındık yönetimindeki 34 FA 8659 plakalı yolcu otobüsü, Yıldızeli'nde mola verdi. Yıldızeli'nde terminalden yolcusunu aldıktan sonra içerisindeki 30 yolcu ile Sivas-Ankara karayolu istikametine hareket eden otobüs bir kilometre ilerideki Tokat kavşağında aniden yola çıkan İshak A. yönetimindeki 23 FE 327 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle otobüs ve otomobil yoldan çıkarak savruldu. Otobüsün çarptığı otomobil taklalar attıktan sonra yola ters düştü. Kaza yerinde bulunan vatandaşların olayı ihbar etmesi üzerine olay yerine polis ekipleri ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Ters dönen aracın içinde sıkışan sürücü İshak A. ile Lütfi Tarım AFAD ekibinin çalışmasıyla araçtan çıkarılarak, ambulanslarla Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otobüste bulunan ve hafif yaralanan Abdullah Kömürcü (24), Serkan Yıldız (24) aynı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrasında D-200 karayolu bir süre trafiğe kapatıldı. Yıldızeli Belediyesi itfaiye ekiplerinin yol temizleme çalışmalarının ve hurdaya dönen otomobilin yoldan kaldırılmasının ardından yol kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Kaza anını anlatan yolcu otobüsünün şoförü Sıtkı Fındık, "Yolcularımı aldıktan sonra yoluma devam ettim. Kavşağa yaklaştığım sırada yol benim olduğu için yavaşlamadım son anda arabanın yola çıkacağını fark ettim. Arabanın durmayacağını fark ettikten sonra çarpmamak için sol tarafa doğru kırdım ve arabanın burnuna vurdum. Eğer ortadan vurmuş olsaydık çok daha büyük bir kaza olurdu" dedi.

Olay sonrasında otobüs içerisindeki yolcular farklı bir otobüs ile yollarına devam etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.