Erzurum'a 116 kilometre uzaklıktaki Oltu İlçesi'ndeki tarihi kale, 2 ay önce ziyarete kapatıldı. Surlarında oluşan çatlaklar nedeniyle giriş-çıkışına izin verilmeyen kale, alarm veriyor. Yetkililer kale surlarından taşlar düşmeye başlaması nedeniyle, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmaması için giriş- çıkışa izin verilmediğini bildirirken; ziyarete gelen turistler hayal kırıklığı yaşıyor.

İstanbul'dan memleketine gelen Ekrem Öztaş, Oltu Kalesi'nin bu halinin kendisini çok üzdüğünü söyledi. Tarihi mekanları ziyareti sırasında ilçenin en önemli simgelerinden Oltu Kalesi'ni ziyaret etmek isteyen Öztaş, "Kaleden Oltu'yu seyretmeden gidecek olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Yetkililer bu duruma biran önce bir çözüm bulmaları gerekiyor. Kale restore edilip, ziyarete yeniden açılmalı" dedi.


OLTU KALESİ

Oltu Çayı'nın meydana getirdiği yay içinde kalan kalenin ilk olarak ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemektedir. Ancak konum ve mimarisinden hareketle M.Ö. 3'üncü yüz yılda Urartular döneminde yapıldığı, sonraki devirlerde tamir ve ilavelerle takviye edildiği anlaşılıyor. Dış Kale tamamen yıkılırken, günümüze yalnız iç Kale gelebildi. Kale içinde, burç üzerinde bir kilise temeli, bir mescit alanı, yıkık duvarlar ve bir türbe bulunuyor.