Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde çarşaf giyen bir şahıs girdiği bankadaki çalışanları silah zoruyla rehin aldı. Rehine krizi 5 saattir devam ederken, soyguncunun polisten 800 bin TL ve bir araç istediği öğrenildi.


Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Amiral Sağlam Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir bankaya saat 16.45 sularında gelen çarşaf giymiş bir şahıs, elindeki silah ile bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek çalışanları rehin aldı. Bankada o sırada başka müşteri olmamasını fırsat bilen soyguncu, bankanın güvenlik görevlisinin de silahını alarak bankadaki 10 çalışanı rehin aldı. Olayın duyulması üzerine polis ekipleri hemen banka şubesinin etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Bankanın üzerinde bulunduğu caddeyi trafiğe kapatan polis ekipleri, banka şubesi etrafındaki dükkanları da kapattırarak vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

CAMDAN ATLAYARAK KAÇTILAR

Soyguncu tarafından rehin alınan bazı banka çalışanları, soyguncunun bankanın zemin katında olduğu sırada binanın birinci katının camından atlayarak kaçtı. Camdan atlayan rehinelerin bazılarının vücutlarında kırıklar oluştu. Kaçarken yaralanan rehineler olay yerinde bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hemen hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

POLİSTEN 800 BİN TL VE ARAÇ İSTEDİ

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel devreye girerek, zanlı ile telefonda görüştü. Soyguncunun 800 bin TL ve bir araç istediği öğrenildi. Emniyet Müdürü Yarımel’in müzakereleri sırasında 15 kişiden oluşan Özel Müdahale Timi de hazırlanarak banka önünde önlem aldı. Bu sırada zanlının talep ettiği para ve araç bankanın önüne getirildi. Aracın bagajı soyguncunun görebileceği şekilde açılarak zanlının istediği para aracın bagajına yerleştirildi.

ORGAN MAFYASI İDDİASI

Bankanın camından atlayan yaralıların ifadelerinde ise, zanlının çocuklarını organ mafyasının kaçırdığı ve çocuklarını kurtarmak için banka soymayı seçtiğini söylediği iddia edildi