Adana’da (Swinger) eş değiştirme yöntemiyle fuhuş yaptıkları ileri sürülen 29 sanık hakkında mütalaa verildi. Savcı, 20 sanık hakkında 4 yıldan 48 yıla kadar değişen hapis cezaları talep etti.
Adana'da eş değiştirme yöntemiyle (swinger) seks fantezisi yaptıkları iddiasıyla 4 ayrı suçtan yargılanan 14'ü kadın 29 tutuksuz sanık hakkında mütalaa verildi. Duruşma savcısı, 4'ü kadın 20 sanık hakkında “Fuhşa Teşvik, Fuhşa Aracılık, Fuhuş İçin Yer Temin Etmek” suçlarından 4 yıldan 48 yıla kadar hapis isterken, 9 sanığın beraatini istedi. Sanıkların “suç örgütü, insan ticareti ve müstehcenlik” suçlarından da beraatleri talep edildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 2016’nın ŞubatayındaÇukurova Üniversitesi öğrencisi 26 yaşındaki Eren Ş. ile kız arkadaşı Ebru A.’nın sosyal paylaşım sitesi üzerinden evli çiftlere swinger fantezili fuhuş yatırdığı ihbarını aldı. İhbar üzerine teknik takip başlatan polis, Adana’nın merkez Sarıçam İlçesi’nde lüks bir sitede villa kiralayıp, evli çiftlere swinger partileri organize ettiğini belirledi. E.Ş ile sevgilisi E.A.’nın başlarda fantezi amacıyla sosyal paylaşım sitesinden seks yapmak isteyenleri bir araya getirdiği, daha sonra bu amaçla villa kiralayarak eşsiz partilere katılmak isteyen erkeklere 1000 lira karşılığında kadın ayarladığı da belirlendi. Adana ve çevre illerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve 15'i tutuklanan 29 kişi hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘fuhuş’, ‘insan ticareti’ ve ‘müstehcenlik’ suçlarından dava açıldı.


Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılama aşamalarında tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi. Sanıkların çoğunluğu suçlamaları kabul etmezken, fantezi amaçlı ‘swinger’ ortamına katıldıklarını söyledi. Bazı kadın sanıklar ise swinger partisi için kıyafet ve benzeri masraflar için para aldıklarını belirtirken, bazı kadın sanıklar ise beraber oldukları erkeklerden para aldıklarını ileri sürdü.Sona gelinen davada mahkeme savcısı mütalaasını verdi. Savcı, tüm sanıkların suç örgütü, insan ticareti ve müstehcenlik suçlarından beraatlerine karar verilmesini talep etti. Fuhşa teşvik suçundan ise 9 sanığın beraatini isteyen savcı, aralarında Eren Ş.’nin de bulunduğu 4'ü kadın 20 sanık hakkında ise aynı suçtan 4 ila 48 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının savunma için süre istemeleri üzerine duruşma ileri bir tarihe ertelendi.