Beş yıldır Tophane'de yaşayan üniversite öğrencisi Özge Altın, evine polisin yaptığı, komşularının dahi tepki gösterdiği o baskını Radikal gazetesinden Pınar Öğünç'e anlattı.

İşte Özge Altın'ın anlattığı o şok olayın detayları,

"Başbakan’ın ‘kızlı-erkekli evler’ çıkışının ertesi, akşam okuldan döndüğünde aynı apartmanda yaşayan ev sahibi çalıyor kapısını. Öğle saatlerinde 30 kadar polis, sivil polis, zabıta ve maliye memurunun apartmana geldiğini, isim vererek Altın’la ilgili sorular sorduğunu anlatıyor. Ev arkadaşı da okulda olduğundan, alt katlardaki hepsi akraba olan diğer komşulara ‘Bu daire apart mıdır?’ denmiş. Ailenin kadınları kendisinin beş yıllık kiracıları olduğunu, apart şeklinde işletilmediği bu kadar belliyken niye bunu yaptıklarını sormuş. Suallerin devamı, üstelik teferruatlanarak gelmiş: ‘Bu kız ailesinin yanına ne sıklıkta gidiyor?’, ‘Ailesinin yanına gittiğinde ne kadar kalıyor?’, ‘Çevreyle bir sorunu var mı?’. Bir belge istendiğinde ‘şikâyet’ olduğundan, bir ‘yönetmelik’ bulunduğundan söz edilmiş. Hiçbir belge gösterilmemiş, giderken Altın’a herhangi bir tebligat bırakılmamış. "

EMNİYET KENDİSİNİ BÖYLE SAVUNDU

"Ruhsatsız  apart diye bastık"
Emniyet kaynakları Tophane’de evi basılan Özge Altın’ın kaldığı yerin apart olarak ruhsatsız işletildiği için basıldığıın öne sürdü.
Üst düzey bir emniyet yetkilisi şu açıklamayı yaptı:

“Şikâyete bağlı olarak 4 aylık bir çalışma sonucu Beyoğlu ilçesinde 100 apart, host otel, pansiyona Maliye, SGK yetkilileri ile baskın yapıldı. Ruhsatsız olarak çalışan 30 aparta işlem uygulandı. Özge Altın’ın kaldığı evin çevresiyle ilgili 4 şikâyet dilekçesi var.”