Terör örgütü PKK, geçen hafta Hatay’da,Amanos Dağları’nın eteğindeki bir elektrik direğinin dört ayağına bomba bağladı. Patlamada direğin dört ayağı da parçalandı.


Jandarma ekipleri, güvenlik riski nedeniyle 2 gün boyunca bölgeye TEİAŞ’ın bakım ekiplerini sokmadı. Tarayıcı cihazlar ve köpekler ile bölgede tarama yapılırken, alanın risksiz bulunması üzerine TEİAŞ bölgeye gitti.

İKİ AYAĞI DA KESİLDİ

Jandarma gözetiminde elektrik direğine giden TEİAŞ başmühendisi İrfan Sofuoğlu ve Fatih Acar mayın patlaması sonucu yaralandı. Sofuoğlu’nun her iki ayağı da parçalanırken, Acar başından darbe aldı. Birkaç gündür ayakları kurtarılmaya çalışılan Sofuoğlu’nun durumu daha da ağırlaştı. Bunun üzerine önceki gece Sofuoğlu’nun bir bacağı dizinden, diğer bacağı da bileğinden kesildi. Sofuoğlu’nun direğin tamiri için yıllık izinden çağrıldığı öğrenildi.

MAYIN NEDEN SAPTANAMADI

Jandarmanın direğin etrafında bomba ve mayın taraması yapmasına rağmen mühendisin bastığı mayının nasıl tespit edilemediği bilinmiyor. Hatay Valiliği, olayla ilgili tahkikat başlattı.