Kadın ve çocuk hakları örgütlerinin kararı şiddetle eleştirmesinin ardından bir açıklama yayımlayan savcılık ofisi, Kerner’in davasını yeniden incelediklerini ve kararı temyize götürebileceklerini söyledi.

Konuyla ilgili Londra Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada 44 yaşındaki Stuart Kerner’in, ismi basına açıklanmayan 16 yaşındaki öğrenciyle bir kez okulun malzeme dolabında bir kez de evinde cinsel ilişkiye girdiği tespit edildi.

Ancak tanıklar Kerner ile ilişkiye girene dek bakire olduğu belirtilen öğrencinin “din bilgisi öğretmenini saplantı haline getirdiğini, onu sürekli takip ettiğini ve ilişkiye zorladığını” söyledi.

Savunma avukatları Kerner’in genç kıza uzun süre karşı koyduğunu ancak karısı düşük yapınca duygusal bir boşluğa düşüp öğrencisi ile birlikte olduğunu da iddia etti.

Mahkemede genç kızın “sürekli her konuda yalan söylediği ve çevresindeki herkesi manipüle etmeye çalıştığı” öne sürüldü.

Savunma avukatları genç kızın geçmişte ailesinin ona verdiği harçlığın miktarı konusunda yalan söyleyerek okuldan bedava yemek aldığını ve bir kez de ciddi bir trafik kazası geçirdiğini söyleyerek okula bandajlar içinde geldiğini ancak daha sonra bu hikayenin de yalan olduğunun anlaşıldığını belirtti.Kerner, mahkemeye eşiyle birlikte geldi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ
Kerner ise genç kızla asla ilişkiye girmediğini ve mahkemede sunulan tüm iddiaların “Genç kızın fantezilerinden ibaret olduğunu” söyledi.

Din bilgisi öğretmeni genç kızın onu “kötü bir koku gibi sürekli takip ettiğini” ve onunla “Gri’nin 50 Tonu” isimli erotik romandakine benzer bir ilişki yaşamayı hayal ettiğini söyledi.

Jüri oy çokluğu ile Kerner’i sorumlu olduğu bir çocukla iki kez cinsel ilişkiye girmekten suçlu buldu ancak din bilgisi öğretmeninin olayda mağdur olduğuna kanaat getiren yargıç Joanna Greenberg, Kerner’e verdiği hapis cezasını erteledi.

Yargıç Greenberg sanığa, “Bu olayda senin öğrencini baştan çıkarmaya çalıştığına dair hiçbir kanıt yok. Aksine öğrencinin seni baştan çıkardığı görülüyor” dedi.

Mahkemeye karısı ile birlikte gelen Kerner’in hayatı boyunca öğretmenlik yapamayacağı ve seks suçluları listesine alınacağı açıklandı.

Savcılık davanın temyize taşınmasıyla ilgili kararın 11 Şubat’ta alınacağını açıkladı.