Aydın'da Efeler ilçesinde yaşayan Niyazi Yanar (46), önceki gece 5 yıllık imam nikâhıyla birlikte yaşadığı Ş. Ç. (46) ile mahalleden arkadaşları olan Ahmet Bay'ın kızının doğum günü partisine gitti. Partiye, Yanar'ın evli ve üç çocuk babası kuzeni Ali İhsan Yanar da katıldı. Gecenin geç saatlerine kadar süren  alkollü partide, Niyazi Yanar bir ara dışarıya çıktı. Geri döndüğünde kuzeni ile S.Ç.'yi dans ederken buldu. Kıskançlık krizine giren Niyazi Yanar, kuzeni ile tartışmaya


Konuşmak için boş araziye çağırdı


Komşuların araya girmesiyle biten tartışmanın ardından Niyazi Yanar, parti bittikten sonra kuzenini konuşmak için Ilıcabaşı Mahallesi'ndeki boş alana çağırdı. Burada yeniden başlayan tartışma, iki tarafın alkollü olmasının da etkisiyle kavgaya dönüştü. Bunun üzerine yanında taşıdığı bıçağı çıkaran Niyazi Yanar, kuzeninin boğazını kesti. Ali İhsan Yanar'ı kanlar içerisinde yerde görenler polise durumu bildirdi. Olay yerine çağrılan 112 Acil  sağlık Ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Ali İhsan Yanar, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.


"Daha önce de sarkıntılık etmişti"


Olaydan sonra kaçan ve kısa sürede polis tarafından yakalanan Niyazi Yanar'ın, emniyetteki ifadesinde, "Kuzenim, daha önce bir düğünde eşime sarkıntılık etmişti. Bu nedenle aramızda husumet vardı ve konuşmuyorduk. Doğum günü eğlencesinde de dans etme bahanesiyle kaldırdığı eşime sarkıntılık ettiğini görünce sinirlendim. Kendisini uyarınca bana bağırıp hakaret etti. Alkolün de etkisiyle sinirlerime hâkim olamadım. Pişmanım" iddiasında bulundu. (Sabah)