Komşu dehşeti!

İstanbul Büyükçekmece Mimarsinan’daki evinde kedi-köpek beslediği için üst komşusuyla sorun yaşayan Funda Güneş saldırıya uğradı. Komşusu A.C. tarafından odunla öldüresiye dövülen 54 yaşındaki Güneş’in kafasına 14 dikiş atıldı. Komşu gözaltına alınıp serbest bırakıldı. 2003 yılında 19 yaşındaki kızı Ebru Güneş’i trafik kazasında kaybeden Funda Güneş, kendisini hayvanlara adadı.

Yaralı ve muhtaç hayvanlara yardım eden Güneş, babadan kalma maaşını 12 kedi ve bir yaşlı köpek için harcamaya başladı. Büyükçekmece Mimarsinan Doktorlar Sitesi’nde bir daire kiralayan Güneş, kedi ve köpek beslediğini özellikle ev sahibine bildirdi. Apartmanda toplantı yapıldı, itiraz eden çıkmadı

‘KOCAN ÖLDÜ MÜ?’

Güneş’in ifadesine göre, taşındıktan birkaç hafta sonra alt komşusu A.C.’nin karısı S.A. gelerek “Kocan öldü mü, yoksa boşandın mı?” gibi sorular sormaya başladı. Daha sonra aynı komşularının “Pis kokular geliyor” ve “Kedi kılından çocuklarımız hasta oluyor” diyerek yine kapılarına dayandığını söyleyen Güneş, “Beni ‘Bir an önce evi boşaltıp gideceksin, yoksa seni öldürürüm’ diye tehdit etti. Polise şikâyet ettim. A.C.’nin eşi S.A. da beni tehdit ve hakaretten 6 ay hapis cezası aldı. Beni ‘Eve erkek alıyor’ ve ‘Hayvan besliyor’ diye şikâyet de etmişler. ‘Hastalıklı hayvan besliyor’ diye de belediyeye başvurmuşlar. Belediye ekipleri gelip inceleme yaptı ama hayvanların hepsi aşılı” dedi.

Funda Güneş, olay gecesini ise şöyle anlattı:

“Tehditler yüzünden 1 hafta evden çıkmadığım günler oldu. O gece soba külünü atmak için bahçeye indim. İçeriye girdiğimde beni bekleyen A.C.’yi gördüm. Odunla saldırıp vurmaya başladı. Kafama, omzuma, koluma vurup ‘Seni öldüreceğim’ diyordu. Çığlıklarıma komşular geldi, beni evlerine taşıdılar. Kafama 14 dikiş atıldı. Can güvenliğim kalmadı. Özgecan gibi öldürülmek istemiyorum.”

KOMŞU SERBEST

Şikâyet üzerine gözaltına alınıp savcılığa sevk edilen A.C., “Binada koku ve gürültü oluyor. Defalarca uyardım. Polise şikâyet etmiş.Bu nedenle ona öfke duyuyorum. O gün bahçeye çıktığını görünce elime sopayı alıp peşinden gittim. Biber gazı sıkınca sopayla kafasına, sırtına vurdum” diye konuştu. A.C. sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili savcılık soruşturması sürüyor.