İstanbul’da oturan Zeynep A., Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde görevli öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Çağlar Deniz’in kendisine gönderdiği çıplak fotoğrafının da yer aldığı birlikte yaptıkları yazışmanın fotoğrafını sosyal paylaşım sitelerinde paylaştı. Bunun ardından üniversite yönetimince oluşturulan inceleme komisyonu, Deniz’i görevden aldı. Deniz ise konuyu yargıya taşıdı. Çağlar Deniz, Avukatı Alperen Erdinç’le birlikte basın toplantısı düzenleyerek hakkındaki iddialara yanıt verdi. Deniz, şöyle dedi:


"İstanbul’da yaşayan eski arkadaşım Zeynep A. ile 8 ay önce tanıştık. Zeynep A. sosyal medya üzerinden kendisi beni ekledi. Önceleri normal görüştük son 5 aydır da duygusal birlikteliğimiz oldu. Bu ilişki sırasında bazı mahrem fotoğraflarımızı sosyal medya üzerinden birbirimizle paylaştık. Bunlardan bir tanesi maalesef tahrif edilerek 27 Haziran’da saat 03.00 sıralarında sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı. Bu fotoğrafın üzerindeki konuşmalarda tahrif edilerek ahlaksız kelimeler yazıldı. Zeynep A. bahsedildiği gibi 18 değil, 21 yaşındadır. Herhangi bir yerde de öğrenim görmemektedir. Benim öğrencim de değildir."
"ÖĞRENCİLERİ DESTEKÇİSİYMİŞ"
Kendisinin ’Kız öğrencileri taciz eden birisi’ olarak lanse edilmesini kabul etmeyen Deniz, fotoğrafın sosyal medyada yayınlanması ardından kız öğrencileri taciz eden birisi olduğu iddialarının da ortaya atıldığını söyledi. Deniz şöyle konuştu:
"Bu konu tamamen iftira ve yanlıştır. Öğrencilerim bana yapılan bu ifşa ve iftira olayı ardından sosyal paylaşım sitelerinde benim en büyük destekçim oldu. Ben aslında kamuoyunda var olan tacizle ilgili hassasiyetin sömürüldüğünü düşünüyorum. Özellikle ifşa mekanizmasının bir iftira mekanizmasına dönüştürüldüğüne inanıyorum. Zeynep A. benim asla öğrencim olmadı. 8 aylık arkadaşlık süreci içinde kendisiyle pek çok fotoğraf paylaştık. O beni ifşa etti ama ben onun fotoğraflarını ancak yargıya verebilirim. Bunları paylaşmam ahlaki sorumluluğum açısından mümkün değil. Olayın olduğu gün Zeynep A’nın babası M.A.A.’da beni telefonla arayarak hakaretlerde bulundu. Bana, ’Benim tek hedefim senin akademik kariyerini bitirmek, seni insanlara rezil etmek’ gibi sözler sarf etti."
"HUKUKİ BAŞVURULARI YAPTIK"
Kendisiyle ilgili yapılan paylaşımın "Bir tacizciyi ifşa ediyoruz" diyerek yapıldığını ifade eden Yrd.Doç.Dr. Çağlar Deniz, "Paylaşımı yapanlar şunu düşünmeliler, acaba masum bir insana iftira mı atıyoruz? Sosyal medyanın hızlı hareketi içerisinde insanların görüşü alınmadan ve sorulmadan yapılan bu paylaşımlar, insanların itibarına ve kariyerine adeta bir suikast aracı gibi kullanmaktadır. Bu anlamda biz hukuki başvuruları yaptık. Bundan sonraki aşamada kararı yüce yargı verecek" dedi.
Avukat Alperen Erdinç ise, müvekkili ile ilgili olarak sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımın, özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girdiğini savunurken, şöyle konuştu:
"Müvekkilimle birlikte olan kadın arasında duygusal bir ilişki yaşanmış, aralarından gerek fotoğraf gerekse yazı olarak bazı paylaşımlar olmuş. Bunlar iki kişinin arasındadır. Bu tip konuların sosyal medyada paylaşılması TCK’ya göre özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girmektedir. Zeynep A. iki eski sevgili arasında sır olarak kalması gereken bazı bilgileri tahrif ederek sosyal medyada paylaşan ve iftiralarıyla kamuoyunun ’tacize karşı hassasiyetini sömüren’ birisidir. Bu tür paylaşımların altına yazılan yorumlarda hakaret ve iftira suçu oluşturmaktadır. Müvekkilimin burada gerekli haklarını sonuna kadar savunacağız."
GÖREVDEN ALINDI
Yrd.Doç.Dr. Çağlar Deniz, olayla ilgili olarak üniversitedeki görevinden alındığı yönünde kendisine herhangi bir bilgi ve belge ulaşmadığını söyledi. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Çelik ise DHA’ya yaptığı açıklamada, "Öğretim üyesi ile ilgili olarak üniversitemize ulaşan uygunsuz paylaşım nedeniyle, üniversite bünyesinde 3 kişiden oluşan bir inceleme komisyonu oluşturuldu. Komisyon, yaptığı incelemenin ardından bu arkadaşımızı görevden aldığını açıkladı. Bu konuda ayrıca soruşturma başlatıldı" dedi.