Bugün saat 13.30 sıralarında Çaltıcak Göleti yakınlarında orman yangını başladı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangınını söndürmek için YER ekiplerinin yanı sıra 4 helikopter ve 1 söndürme uçağı ile müdahale edilmeye başlandı. Henüz kontrol altına alınamayan yangını söndürme çalışmalarına Balıkesir Orman İşletme Şefliği ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri de destek veriyor.


10 HEKTAR ORMAN KÜLE DÖNDÜ 

Manisa Kırkağaç İlçesi'ndeki Çaltıcak Göleti yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangın karadan ve havadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı. 

Alevlere, Manisa'nın Kırkağaç, Soma, Akhisar, İzmir'in Bergama ilçeleri ile Balıkesir'den gelen toplam 20 arazözle karadan müdahale edildi. Söndürme çalışmaları sırasında arazözlere yakındaki tarlalarda bulunan kuyulardan su takviyesi yapıldı. Yangın havadan ve karadan müdahale ile 3 saatte güçlükle kontrol altına alınıp söndürüldü. İlk belirlemelere göre yangında 10 hektar ormanlık alan zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.