Karnındaki bebeğiyle yaşamını yitirdi
Muğla’nın  Bodrum ilçesinde engelli olduğu belirlenen bebeğinin alınması için hastaneye  kaldırılan 23 haftalık hamile kadın hayatını kaybetti

Karnındaki bebeğiyle yaşamını yitirdi

7 yıllık evli Gürkan ve Havva  Sarıkaya (24) çifti, 23 haftalık bebeklerine kontrol için gittikleri özel  hastanede engelli teşhisi konuldu. Bunun üzerine ailenin rızasıyla bebeğin alınmasına karar verildi. 9  Aralık’ta hamileliğinin takip edildiği özel hastaneye yatan Havva Sarıkaya,  aniden rahatsızlandı. Sarıkaya, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.          

Haber verilmesi üzerine hastaneye gelen polis ve cumhuriyet savcısı,  Sarıkaya’nın üzerinde yaptığı incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin  belirlenmesi için anne ve karnındaki bebeğini Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderdi. Çiftin daha öncede yine engelli olduğu belirlenen bir bebeklerini aldırdıkları da  öğrenildi.          

Eşini kaybeden Gürkan Sarıkaya’nın yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durdu. Gürkan Sarıkaya’nın ağabeyi Yaşar Sarıkaya, şüpheli görülen ölüm  olayının otopsi sonucu netlik kazanacağını belirtti.        



ÖLÜMÜ BİZİ ŞOKE ETTİ  
Havva Sarıkaya’nın halası Fatma Özpınar ise yeğeninin sağlık durumunu  öğle saatlerinde öğrendiklerini ve çok üzüldüklerini söyledi. Özpınar, "Havva’yı  kaybettiğimizi duyunca yıkıldık, ölümü bizi şoke etti." dedi.      

   
Havva Sarıkaya (fotoğrafta)


Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Orçun Koçak, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın bir önceki gebeliğinde de bir beyin  anomalisi nedeniyle gebeliğinin sonlandığını bildirdi. Bu gebelikte de beyinde benzer bir sorun fark ettiklerini anlatan  Koçak, konunun uzmanından da görüş aldıklarını ve yapılan detaylı kontrollerde  bebek doğduktan sonra zihinsel, yürüme, görme ve konuşma engelli olması sonucunun  yüksek düzeyde olmasından dolayı, bebeği tahliye raporunun oluşturulduğunu  belirtti.  


       
3 SAAT KALP MASAJI YAPILDI
Hastayı dün sabah itibarıyla hastaneye yatırdıklarını ifade eden  Koçak, şunları kaydetti:          

"Tahliyesi için gerekli tedavisine başladık. Suni sancısına başladık.  Bu süreçte gebelikte görülebilecek nadir durumlardan birisi olan doğum  komplikasyonu olduğundan şüphelendiğimiz aniden bir şuur kapanması, solunum ve  dolaşımın durması söz konusu oldu. Bu iş elimizin altında oldu. Hemen  müdahalesini yaptık ve yoğun bakıma aldık. Yaklaşık 3 saat boyunca hastaya kalp  masajı yapıldı. Kendi elimizle yaptık ama hastamızı kurtaramadık."

         

Koçak, annenin ve bebeğin cesedinin otopsiye gittiğini ve ölüm  sonucunun yapılan otopsinin ardından belirleneceğini dile getirdi. Yaşanan olayın  başına ilk kez geldiğini dile getiren Koçak, "Benim başıma hiç gelmemişti ancak  iki kez bu şekilde vaka gördüm. İkisini de kurtaramadık. Ani gelişen bir durum.  Hiçbir kötü alışkanlığı olmayan bir insanda aniden bu sorun yaşanırsa bu emboli  olarak düşünülür." diye konuştu.          

Koçak, hastanın 23 haftalık olduğunu ve karnındaki engelli bebeğin  alınması için 24 haftanın sınır olduğunu, bu süreyi geçirmeden bebeği almak  istediklerini ancak böyle bir durumla karşı karşıya kalmanın kendisini çok üzdüğünü söyledi.