Olay, saat 21.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi 46143 Sokak'ta meydana geldi. Özgecan Arslan, eşi Bekir Arslan ile 2 ay önce bilinmeyen bir nedenle tartışınca, yanına da 1.5 yaşındaki kızı Merve'yi alıp Yeşiloba Mahallesi'ndeki ablası Özlem Hüküm'ün evine taşındı. Burada, eşinden boşanan 2 çocuk annesi olan ablasıyla yaşamaya başlayan Özgecan Arslan, ağabeyi Doğukan Hüküm'ün isteği üzerine eşiyle barışmak için görüşmeyi kabul etti.

Antalya'da çalışan Bekir Arslan, bugün akşam saatlerinde uçakla Adana'ya gelerek Özlem Hüküm'ün evine gitti. Burada Özgecan Arslan, Bekir Arslan, Doğukan Hüküm ve Özlem Hüküm konuşurken henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine yanında taşadığı tabancasını çıkartan Doğukan Hüküm, kardeşi Özgecan ve Bekir Arslan'a ateş etti. Silahtan çıkan mermilerin başlarına ve vücutlarına isabet ettiği Arslan çifti, kanlar içerisinde yere yığılırken, Doğukan Hüküm ise kaçtı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan kontrollerde, Özgecan ve Bekir Arslan çiftinin öldüğü belirlendi. 

ÇOCUKLAR EVDEYDİ

Doğukan Hüküm'ün silahını ateşlediği sırada ölen çiftin 1,5 yaşıdaki kızları ile ev sahipi Özlem Hüküm'ün 10 yaşındaki oğlunun da evde olduğu belirtildi. Çocuklar, polis ekiplerinin olay yerinde inceleme yaptığı sırada yakınlarına teslim edildi. 

Özgecan ve Bekir Arslan'ın cenazeleri, incelemelerin ardından Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Tabutların cenaze aracına konulduğu sırada polislerin, çekim yapan gazetecilerin önünü kapatması dikkat çekti. 

Katil zanlısı Doğukan Hüküm ise olay yerine yakın bir noktada polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Hüküm'ün sorgusunun devam ettiği belirtildi.

Kardeşime hakaret ettiği için vurdum

ADANA'da barıştırmak için bir araya getirdiği kardeşi 25 yaşındaki Özgecan Arslan ve onun eşi 27 yaşındaki Bekir Arslan'ı tabancayla vurarak öldüren 34 yaşındaki Doğukan Hüküm'ün, polisteki sorgusunda çifte cinayeti eniştesinin kardeşine hakaret etmesi sonucu işlediğini söylediği öğrenildi. Bekir Arslan'ın cenazesi Antalya'ya gönderilirken, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice katledilen üniversiteli Özgecan Aslan ile isim benzerliğiyle dikkat çeken Özgecan Arslan'ın cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp morgundan teslim alındı. Kız kardeşinin tabutunun konulduğu cenaze aracının ardından koşan ablası Özlem Hüküm, sinir krizi geçirdi.

Antalya'da yaşayan Özgecan Arslan, eşi Bekir Arslan ile 2 ay önce bilinmeyen bir nedenle tartışınca, yanına 1.5 yaşındaki kızı Merve'yi de alıp Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi'nden oturan ablası Özlem Hüküm'ün yanına geldi. 2003 yılında işlediği cinayetten cezaevinde olan ağabey Doğukan Hüküm de 1 ay önce tahliye oldu. Kız kardeşi ile eniştesinin ayrıldığını öğrenen Doğukan Hüküm, ikisini bir araya getirip barıştırmak için eniştesi Bekir Arslan'ın Adana'ya çağırdı. 

Antalya'da çalışan Bekir Arslan, dün akşam saatlerinde uçakla Adana'ya gelerek Özlem Hüküm'ün evine gitti. Burada Özgecan Arslan, Bekir Arslan, Doğukan Hüküm ve Özlem Hüküm konuşurken, tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine sinirlenip, yanında taşıdığı tabancasını çeken Doğukan Hüküm, kardeşi Özgecan ve Bekir Arslan'a kurşun yağdırdı. Çift olay yerinde yaşamlarını yitirirken, kaçan Doğukan Hüküm, bir süre sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Cinayetlerin işlendiği sırada Özgecan Arslan'ın kızı Merve ve ablası Özlem Hüküm'ün 10 yaşındaki oğlunun da evde olduğu öğrenildi.

Otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülen cenazeler, bugün yakınları tarafından teslim alındı. Bekir Arslan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Antalya'ya götürüldü.

ABLASI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde katledilen Özgecan Aslan'a isim benzerliği ile dikkat çeken Özgecan Arslan'ın cenazesi de yakınları tarafından teslim alındı. Cenazeyi almaya gelenler genç kadının küçük kızı Merve'yi kucaklarında taşıdı. Kız kardeşinin bulunduğu tabutu gören ablası Özlem Hüküm, sinir krizi geçirdi. Tabutun konulduğu cenaze aracının ardından, 'Özgecanım' diye koşan Hüküm, yakınları tarafından teselli edildi. Özgecan Arslan'ın cenazesinin Akkapı Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

KARDEŞİME HAKARET ETTİ

Gözaltındaki katil zanlısı Doğukan Hüküm'ün ilk sorgusunda kardeşi ile eniştesini barıştırmak için bir araya getirdiğini, sorunların konuşulduğu sırada eniştesinin kardeşine hakaret ettiğini, bu yüzden sinirlerine hakim olamayarak onları vurduğunu söylediği öğrenildi.

'NAMUSUM İÇİN ÖLDÜRDÜM'

Adana'da kardeşi Özgecan Arslan ve onun eşi Bekir Arslan'ı öldüren katil zanlısı Doğukan Hüküm, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. Kız kardeşi ile eşini namusu için öldürdüğünü iddia eden Hüküm, "Onuruyla yaşamayı bilmeyen ölecek. Formalite evlilik yapmışlar. Bunları söyleyince, ben kendime yediremedim ikisini de öldürdüm. Ben cezaevinden çıkacağım diye formalite evlilik yapmışlar. O yüzden pişman değilim" dedi.